- Mar 19, 2005
- 37,849
- 6
- 38
Czasem, jak mam ochotę się pobawić, robię taką zupę, zamiast klasycznej pomidorówki na wywarze warzywno-mięsnym:
- na oliwie (według oryginalnego przepisu jest masło, ale ja wolę oliwę) podsmażam posiekaną cebulę, zieloną pietruszkę i włoszczyznę też pokrojoną (albo startą na tarce warzywnej),
- dodaję kilka pomidorów (zimą, kiedy pomidory są drogie używam moich pomidorów w oliwie) i duszę kilkanaście minut,
- doprawiam, wrzucam kapinkę śmietany i gotowe.
Zupa jest taka gęściutka, ale to można sobie regulować dolewając wody. Ja osobiście lubię, żeby była gęsta.
Smacznego
Kasia
- na oliwie (według oryginalnego przepisu jest masło, ale ja wolę oliwę) podsmażam posiekaną cebulę, zieloną pietruszkę i włoszczyznę też pokrojoną (albo startą na tarce warzywnej),
- dodaję kilka pomidorów (zimą, kiedy pomidory są drogie używam moich pomidorów w oliwie) i duszę kilkanaście minut,
- doprawiam, wrzucam kapinkę śmietany i gotowe.
Zupa jest taka gęściutka, ale to można sobie regulować dolewając wody. Ja osobiście lubię, żeby była gęsta.
Smacznego
Kasia