Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa pomidorowa z dorszem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="vana" data-source="post: 1274117" data-attributes="member: 12152"><p>[ATTACH=full]72258[/ATTACH]</p><p></p><p>...broniąca się smakiem, ugotowana na podstawie zmienionego przepisu <a href="http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/zupy/rybna_pomidorowa_krewetki/przepis.html" target="_blank">Asi z Kwestii Smaku</a></p><p></p><p><span style="font-size: 26px"><u>Składniki (z moimi zmianami)</u></span><u>:</u></p><p>400 g filetu z dorsza, bez skóry i ości</p><p>200g krewetek black tiger</p><p>500 ml bulionu warzywnego</p><p>1 puszka pomidorów</p><p>1 łyżka oliwy z oliwek</p><p>1 szalotka</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1 łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki</p><p>spora szczypta chili w proszku</p><p>szczypta sumaku (opcjonalnie)</p><p>1 łyżka suszonej bazylii</p><p>1 łyżeczka tajskiego sosu rybnego (jeśli ktoś nie lubi, to sól)</p><p>pieprz</p><p></p><p></p><p>Szalotkę i czosnek drobno posiekać i lekko zeszklić w rondlu na oliwie. Dodać słodką paprykę, chili i sumak. Krótko przesmażyć, cały czas mieszając. Dodałać pomidory z puszki, zamieszać i podgotować przez ok. 5 minut. Wlać bulion, ponownie zagotować, a następnie dodać bazylię i sos rybny. Na 6-7min. przed końcem gotowania dodać pokrojoną w kostkę rybę i całe krewetki.</p><p>Zupę nalaną do talerzy można polać dodatkowo oliwą lub dodać kleks śmietany.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="vana, post: 1274117, member: 12152"] [ATTACH=full]72258[/ATTACH] ...broniąca się smakiem, ugotowana na podstawie zmienionego przepisu [URL="http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/zupy/rybna_pomidorowa_krewetki/przepis.html"]Asi z Kwestii Smaku[/URL] [SIZE=14][U]Składniki (z moimi zmianami)[/U][/SIZE][U]:[/U] 400 g filetu z dorsza, bez skóry i ości 200g krewetek black tiger 500 ml bulionu warzywnego 1 puszka pomidorów 1 łyżka oliwy z oliwek 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki spora szczypta chili w proszku szczypta sumaku (opcjonalnie) 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżeczka tajskiego sosu rybnego (jeśli ktoś nie lubi, to sól) pieprz Szalotkę i czosnek drobno posiekać i lekko zeszklić w rondlu na oliwie. Dodać słodką paprykę, chili i sumak. Krótko przesmażyć, cały czas mieszając. Dodałać pomidory z puszki, zamieszać i podgotować przez ok. 5 minut. Wlać bulion, ponownie zagotować, a następnie dodać bazylię i sos rybny. Na 6-7min. przed końcem gotowania dodać pokrojoną w kostkę rybę i całe krewetki. Zupę nalaną do talerzy można polać dodatkowo oliwą lub dodać kleks śmietany. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa pomidorowa z dorszem
Top
Bottom