Zupa pomidorowa z pomarańczową nutą

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
jeszcze nie testowana

z gazety " Sól i pieprz"
2 kg pomidorów sparzyć, obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę
2 cebule posiekać, zeszklić na oliwie, dodać 1 zmiażdżony ząbek czosnku
Dodać pomidory, 3 minuty podsmażać na ostrym ogniu, doprawić solą i pieprzem.
Pomidory zalać 1/4 litra bulionu warzywnego, gotować ok 20 minut pod przykrycie,
1 pomarańcze sparzyć, skórkę zetrzeć. Wycisnąć sok i wlać do zupy. Całość zmiksować
Doprawić do smaku sosem tabasco.
Podawać posypana skórka pomarańczową listkami kolendry
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
uzylas normalnych pomidorow... bo o tej porze roku to ja sie boje
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy