- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
jeszcze nie testowana
z gazety " Sól i pieprz"
2 kg pomidorów sparzyć, obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę
2 cebule posiekać, zeszklić na oliwie, dodać 1 zmiażdżony ząbek czosnku
Dodać pomidory, 3 minuty podsmażać na ostrym ogniu, doprawić solą i pieprzem.
Pomidory zalać 1/4 litra bulionu warzywnego, gotować ok 20 minut pod przykrycie,
1 pomarańcze sparzyć, skórkę zetrzeć. Wycisnąć sok i wlać do zupy. Całość zmiksować
Doprawić do smaku sosem tabasco.
Podawać posypana skórka pomarańczową listkami kolendry
z gazety " Sól i pieprz"
2 kg pomidorów sparzyć, obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę
2 cebule posiekać, zeszklić na oliwie, dodać 1 zmiażdżony ząbek czosnku
Dodać pomidory, 3 minuty podsmażać na ostrym ogniu, doprawić solą i pieprzem.
Pomidory zalać 1/4 litra bulionu warzywnego, gotować ok 20 minut pod przykrycie,
1 pomarańcze sparzyć, skórkę zetrzeć. Wycisnąć sok i wlać do zupy. Całość zmiksować
Doprawić do smaku sosem tabasco.
Podawać posypana skórka pomarańczową listkami kolendry