Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
zupa pomidorowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="duende" data-source="post: 838754" data-attributes="member: 9634"><p>Na duży, 4-5 litrowy garnek, dla fanów zupy pomidorowej</p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">2-3 łyżki oliwy</li> <li data-xf-list-type="ul">1 duża cebula</li> <li data-xf-list-type="ul">2 włoszczyzny czyli:<br /> </li> <li data-xf-list-type="ul">4 marchewki</li> <li data-xf-list-type="ul">2 pietruszki</li> <li data-xf-list-type="ul">pół selera</li> <li data-xf-list-type="ul">pół pora</li> <li data-xf-list-type="ul">1 puszka pomidorów bez skóry</li> <li data-xf-list-type="ul">1 koncentrat pomidorowy</li> <li data-xf-list-type="ul">sól, pieprz, ziele angielskie,</li> </ul><p></p><p>w garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy już będzie ciemniała, dorzucić wszystkie pokrojone warzywa (ja preferuję małe cząstki, ale jak kto lubi), pomieszać chwilę i zalać gorącą wodą, dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Gotować aż warzywa zmiękną. </p><p></p><p>W tym czasie w osobnym garnku zagotować makaron lub ryż.</p><p></p><p>Mikser typu żyrafa zanurzyć w garnku z zupą i tuż przy dnie zmiksować część zupy. </p><p>Na talerz wyłożyć porcję ugotowanego ryżu lub makaronu, nalać zupę i udekorować kleksem śmietany.</p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="duende, post: 838754, member: 9634"] Na duży, 4-5 litrowy garnek, dla fanów zupy pomidorowej [LIST][*]2-3 łyżki oliwy [*]1 duża cebula [*]2 włoszczyzny czyli: [*]4 marchewki [*]2 pietruszki [*]pół selera [*]pół pora [*]1 puszka pomidorów bez skóry [*]1 koncentrat pomidorowy [*]sól, pieprz, ziele angielskie, [/LIST] w garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy już będzie ciemniała, dorzucić wszystkie pokrojone warzywa (ja preferuję małe cząstki, ale jak kto lubi), pomieszać chwilę i zalać gorącą wodą, dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Gotować aż warzywa zmiękną. W tym czasie w osobnym garnku zagotować makaron lub ryż. Mikser typu żyrafa zanurzyć w garnku z zupą i tuż przy dnie zmiksować część zupy. Na talerz wyłożyć porcję ugotowanego ryżu lub makaronu, nalać zupę i udekorować kleksem śmietany. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
zupa pomidorowa
Top
Bottom