Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa pomidorowo-bazyliowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1429116" data-attributes="member: 1142"><p>Prawda, cukier z powodzeniem mozna zastapic marchewka i w wielu moich zupach (w tym pomidorowej) jest ona obowiazkowa.</p><p>Tutaj jednak, w tym konkretnym przepisie, preferuje cukier brazowy. Aby nie przeslodzic warto zaczac od niewielkiej ilosci, jak przepisowa jedna lyzeczka (to dobra poczatkowa ilosc na 1.5kg pomidorow).</p><p></p><p>Ryz lub cienki/maly makaron (np. orzo) jak najbardziej tutaj pasuje. </p><p>Do wersji kremowej czasem zdarza mi sie dodac kulki miesne/miesno-serowe.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1429116, member: 1142"] Prawda, cukier z powodzeniem mozna zastapic marchewka i w wielu moich zupach (w tym pomidorowej) jest ona obowiazkowa. Tutaj jednak, w tym konkretnym przepisie, preferuje cukier brazowy. Aby nie przeslodzic warto zaczac od niewielkiej ilosci, jak przepisowa jedna lyzeczka (to dobra poczatkowa ilosc na 1.5kg pomidorow). Ryz lub cienki/maly makaron (np. orzo) jak najbardziej tutaj pasuje. Do wersji kremowej czasem zdarza mi sie dodac kulki miesne/miesno-serowe. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa pomidorowo-bazyliowa
Top
Bottom