Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa pomidorowo – cukiniowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1623732" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Zupa pomidorowo – cukiniowa</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]96277[/ATTACH]</p><p></p><p>Składniki: </p><p>&#8226; 1kg cukinii obranej ze skóry; </p><p>&#8226; 1 kg pomidorów obranych ze skóry albo 2 opakowania przecieru pomidorowego;</p><p>&#8226; 4 cebula; </p><p>&#8226; 6 ząbków czosnku; </p><p>&#8226; 2 łyżki oleju rzepakowego; </p><p>&#8226; 1 łyżeczka bazylii suszonej; </p><p>&#8226; 1 łyżeczka oregano suszonego; </p><p>&#8226; Woda ok 350 ml.</p><p>&#8226; pieprz i sól</p><p> </p><p>Rozgrzewamy w garnku olej, wrzucamy posiekaną w nieregularną kostkę cebulę oraz posiekany czosnek, podsmażamy do lekkiego ze złocenia, dodajemy pokrojoną w małą kostkę cukinię i jeszcze 2 minuty podsmażamy. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, mieszamy, dodajemy zioła i zalewamy wodą tak by zakryła wszystkie warzywa (lepiej dodać mniej i później rozcieńczyć niż przesadzić i mieć zbyt rzadką zupę). Całość gotujemy bez przykrycia ok 10-15 minut, aż warzywa zaczną się rozpadać, a następnie blendujemy na krem. Jeśli zupa jest zbyt rzadka, gotujemy ponownie by woda odparowała. Jeśli zbyt gęsta, dolewamy wody. Podajemy z grzankami z chleba lub posypaną ziarnami słonecznika, dyni czy suszonymi pomidorami. </p><p></p><p>PS1. Parę kleksów śmietany, także nikomu nie zaszkodziło.</p><p>Ps2. Zupa powstała z inspiracji stron Chefkoch.de i <a href="http://alaantkoweblw.pl/bardzo-prosta-zupa-pomidorowo-cukiniowa/" target="_blank">http://alaantkoweblw.pl/bardzo-prosta-zupa...rowo-cukiniowa/</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1623732, member: 140"] [SIZE=14][B]Zupa pomidorowo – cukiniowa[/B][/SIZE] [ATTACH=full]96277[/ATTACH] Składniki: • 1kg cukinii obranej ze skóry; • 1 kg pomidorów obranych ze skóry albo 2 opakowania przecieru pomidorowego; • 4 cebula; • 6 ząbków czosnku; • 2 łyżki oleju rzepakowego; • 1 łyżeczka bazylii suszonej; • 1 łyżeczka oregano suszonego; • Woda ok 350 ml. • pieprz i sól Rozgrzewamy w garnku olej, wrzucamy posiekaną w nieregularną kostkę cebulę oraz posiekany czosnek, podsmażamy do lekkiego ze złocenia, dodajemy pokrojoną w małą kostkę cukinię i jeszcze 2 minuty podsmażamy. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, mieszamy, dodajemy zioła i zalewamy wodą tak by zakryła wszystkie warzywa (lepiej dodać mniej i później rozcieńczyć niż przesadzić i mieć zbyt rzadką zupę). Całość gotujemy bez przykrycia ok 10-15 minut, aż warzywa zaczną się rozpadać, a następnie blendujemy na krem. Jeśli zupa jest zbyt rzadka, gotujemy ponownie by woda odparowała. Jeśli zbyt gęsta, dolewamy wody. Podajemy z grzankami z chleba lub posypaną ziarnami słonecznika, dyni czy suszonymi pomidorami. PS1. Parę kleksów śmietany, także nikomu nie zaszkodziło. Ps2. Zupa powstała z inspiracji stron Chefkoch.de i [URL="http://alaantkoweblw.pl/bardzo-prosta-zupa-pomidorowo-cukiniowa/"]http://alaantkoweblw.pl/bardzo-prosta-zupa...rowo-cukiniowa/[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa pomidorowo – cukiniowa
Top
Bottom