Zupa pomidorowo-pieczarkowa z pulpetami

jolcia

Member
Kwi 14, 2005
78
0
0
250g mielonego mięsa
250g pieczarek
mały seler
jajko
cebula
0,5 puszki zielonego groszku
2 łyżki oleju
mały koncentrat pomidorowy
kostka rosołowa

słodka papryka
zielony pieprz
cukier sól

posiekana natka pietruszki

Seler (obrany) zetrzeć na drobnej tarce,pieczarki poszatkować.
Na rozgrzanym oleju przesmażyć seler i pieczarki,dodać koncentrat,wlać z litr wody,zagotować,dodać kostkę.gotować
Posiekaną cebulę oraz jajko dodać do mięsa,przyprawić solą i pieprzem ,wymieszać,formować kulki wielkości orzecha włoskiego,wkładać do wrzącej zupy,gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Dodać odsączony groszek,przyprawić,posypać zieleniną.

Ja przed dodaniem pulpetów wrzucam ziemniaki w kostkę i jak się zagotuje to dopiero dodaję pulpety.

Pyszna pożywna zupa polecam.gotuję ją już z7-10lat,stary przepis

przepis mam z Tiny lub Claudii z lat 90-siątych.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy