Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa pomidorowo-pieczarkowa z pulpetami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jolcia" data-source="post: 134971" data-attributes="member: 469"><p>250g mielonego mięsa</p><p>250g pieczarek</p><p>mały seler</p><p>jajko</p><p>cebula</p><p>0,5 puszki zielonego groszku</p><p>2 łyżki oleju</p><p>mały koncentrat pomidorowy</p><p>kostka rosołowa</p><p></p><p>słodka papryka</p><p>zielony pieprz</p><p>cukier sól</p><p></p><p>posiekana natka pietruszki</p><p></p><p>Seler (obrany) zetrzeć na drobnej tarce,pieczarki poszatkować.</p><p>Na rozgrzanym oleju przesmażyć seler i pieczarki,dodać koncentrat,wlać z litr wody,zagotować,dodać kostkę.gotować</p><p>Posiekaną cebulę oraz jajko dodać do mięsa,przyprawić solą i pieprzem ,wymieszać,formować kulki wielkości orzecha włoskiego,wkładać do wrzącej zupy,gotować na wolnym ogniu 15 minut.</p><p>Dodać odsączony groszek,przyprawić,posypać zieleniną.</p><p></p><p>Ja przed dodaniem pulpetów wrzucam ziemniaki w kostkę i jak się zagotuje to dopiero dodaję pulpety.</p><p></p><p>Pyszna pożywna zupa polecam.gotuję ją już z7-10lat,stary przepis</p><p></p><p>przepis mam z Tiny lub Claudii z lat 90-siątych.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jolcia, post: 134971, member: 469"] 250g mielonego mięsa 250g pieczarek mały seler jajko cebula 0,5 puszki zielonego groszku 2 łyżki oleju mały koncentrat pomidorowy kostka rosołowa słodka papryka zielony pieprz cukier sól posiekana natka pietruszki Seler (obrany) zetrzeć na drobnej tarce,pieczarki poszatkować. Na rozgrzanym oleju przesmażyć seler i pieczarki,dodać koncentrat,wlać z litr wody,zagotować,dodać kostkę.gotować Posiekaną cebulę oraz jajko dodać do mięsa,przyprawić solą i pieprzem ,wymieszać,formować kulki wielkości orzecha włoskiego,wkładać do wrzącej zupy,gotować na wolnym ogniu 15 minut. Dodać odsączony groszek,przyprawić,posypać zieleniną. Ja przed dodaniem pulpetów wrzucam ziemniaki w kostkę i jak się zagotuje to dopiero dodaję pulpety. Pyszna pożywna zupa polecam.gotuję ją już z7-10lat,stary przepis przepis mam z Tiny lub Claudii z lat 90-siątych. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa pomidorowo-pieczarkowa z pulpetami
Bottom