Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa porowa z białą kiełbasą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 1251889" data-attributes="member: 5092"><p>Na zupę potrzebujemy:</p><p>2- 3 grube pory, głównie biała część</p><p>1 mała cebula</p><p>1-2 marchewki</p><p>1 pietruszka, korzeń i natka</p><p>kawałek selera</p><p>1/2 kg kiełbasy białej parzonej</p><p>ziemniaki</p><p>rosół lub bulion, wywar</p><p>czosnek</p><p>sól, pieprz, ziele ang , liśc laurowy, majeranek, szczypta cukru, </p><p>masło klarowane lub oliwa do smażenia</p><p></p><p>W garnku o grubym dnie rozgrzewamy masło klarowane lub oliwę. Wsypujemy pokrojony czosnek, pokrojone warzywa i smażymy. Wrzucamy przyprawy oprócz majeranku. </p><p>Kiełbasę kroimy w grube plastry i dodajemy do warzyw, smażymy razem. </p><p>Gdy warzywa staną się szkliste, wlewamy rosół - tyle ile chcemy, tak jednak, aby zupa była raczej gęsta. Gotujemy ok. pół godziny, pod koniec gotowania dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Doprawiamy obficie majerankiem.</p><p>Gdy zupa się ugotuje, trzeba jej spróbowac, jeśli trzeba, doprawić. Po wyłaczeniu gazu jeszcze dodać ząbek czosnku i majeranek. Prima zupka!</p><p>[ATTACH=full]70762[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 1251889, member: 5092"] Na zupę potrzebujemy: 2- 3 grube pory, głównie biała część 1 mała cebula 1-2 marchewki 1 pietruszka, korzeń i natka kawałek selera 1/2 kg kiełbasy białej parzonej ziemniaki rosół lub bulion, wywar czosnek sól, pieprz, ziele ang , liśc laurowy, majeranek, szczypta cukru, masło klarowane lub oliwa do smażenia W garnku o grubym dnie rozgrzewamy masło klarowane lub oliwę. Wsypujemy pokrojony czosnek, pokrojone warzywa i smażymy. Wrzucamy przyprawy oprócz majeranku. Kiełbasę kroimy w grube plastry i dodajemy do warzyw, smażymy razem. Gdy warzywa staną się szkliste, wlewamy rosół - tyle ile chcemy, tak jednak, aby zupa była raczej gęsta. Gotujemy ok. pół godziny, pod koniec gotowania dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Doprawiamy obficie majerankiem. Gdy zupa się ugotuje, trzeba jej spróbowac, jeśli trzeba, doprawić. Po wyłaczeniu gazu jeszcze dodać ząbek czosnku i majeranek. Prima zupka! [ATTACH=full]70762[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa porowa z białą kiełbasą
Top
Bottom