Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa "Meksykanka"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1096423" data-attributes="member: 2721"><p>Pyszna, konkretna zupa, idealna na chłodne dni. Podana z pieczywem wystarcza nam za pełnowartościowy posiłek.</p><p></p><p>[ATTACH=full]61511[/ATTACH]</p><p></p><p>1 puszka czerwonej fasoli</p><p>1/2 puszki kukurydzy ( obj. 1/2 szkl.)</p><p>1 pomidor</p><p>1 papryka konserwowa</p><p>2 kawałki kiełbasy, każdy po ok. 15 cm.</p><p>1-2 łyżeczki ostrego ajvaru</p><p>2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego</p><p>1 łyżeczka słodkiej papryki</p><p>1 łyżeczka pieprzu ziołowego</p><p>1 łyżeczka oregano</p><p>1 łyżeczka ziół prowansalskich</p><p>1 posiekany ząbek czosnku</p><p>sól i pieprz do smaku</p><p></p><p>1 łyżka masła</p><p>1-2 łyżki maki pszennej</p><p></p><p></p><p>Fasole wraz z zalewą wlać do garnka. Dodać kukurydzę ( bez zalewy), pokrojoną w półplasterki kiełbasę, obranego i pokrojonego w kostkę pomidora, koncentrat, ajvar oraz przyprawy. Gotować 10 minut w 1,25 l wody.</p><p></p><p>Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę i zagęścić zupę ( gęstość wg. uznania). Chwilę gotować.</p><p></p><p>Dodać pokrojoną w kostkę konserwową paprykę.</p><p>Na koniec doprawić do smaku solą i czarnym, świeżo mielonym pieprzem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1096423, member: 2721"] Pyszna, konkretna zupa, idealna na chłodne dni. Podana z pieczywem wystarcza nam za pełnowartościowy posiłek. [ATTACH=full]61511[/ATTACH] 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy ( obj. 1/2 szkl.) 1 pomidor 1 papryka konserwowa 2 kawałki kiełbasy, każdy po ok. 15 cm. 1-2 łyżeczki ostrego ajvaru 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 posiekany ząbek czosnku sól i pieprz do smaku 1 łyżka masła 1-2 łyżki maki pszennej Fasole wraz z zalewą wlać do garnka. Dodać kukurydzę ( bez zalewy), pokrojoną w półplasterki kiełbasę, obranego i pokrojonego w kostkę pomidora, koncentrat, ajvar oraz przyprawy. Gotować 10 minut w 1,25 l wody. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę i zagęścić zupę ( gęstość wg. uznania). Chwilę gotować. Dodać pokrojoną w kostkę konserwową paprykę. Na koniec doprawić do smaku solą i czarnym, świeżo mielonym pieprzem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa "Meksykanka"
Top
Bottom