Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa rumfordzka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1291596" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Zupa rumfordzka</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]73335[/ATTACH]</p><p></p><p>150 g ryżu </p><p>500 g ziemniaków</p><p>1 średnia puszka białej fasoli</p><p>1 średnia puszka czerwonej fasoli</p><p>po 300 g poszatkowanej marchewki, selera i korzenia pietruszki</p><p>2.5 l rosołu</p><p>3 listki laurowe</p><p>5 ziarenek ziela angielskiego</p><p>gałązka tymianku</p><p>50 g masła</p><p>łyżeczka soli i pieprzu</p><p></p><p>1.Marchew, seler i pietruszkę pokroić w plasterki lub kostkę. Ziemniaki pokroić w średnią kostkę (1,5 cm).</p><p>2.Zagotować 300 ml osolonej wody. Dodać ryż ,przykryć pokrywką. Doprowadzić do wrzenia, wyłączyć ogien (nie podnosić przykrywki!!!) i czekać 20 minut.</p><p>3.Do rosołu z listkiem laurowym i zielem angielskim wrzucamy marchwe ,seler i pietruszkę; gotujemy 10 minut i dodajemy ziemniaki.</p><p>4.W chwili kiedy warzywa są miękkie dodajemy białą i czerwoną fasolę, solimy i pieprzymy a po minutce dokładamy ugotowany sypki ryż. Okraszamy masłem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1291596, member: 140"] [SIZE=14][B]Zupa rumfordzka[/B][/SIZE] [ATTACH=full]73335[/ATTACH] 150 g ryżu 500 g ziemniaków 1 średnia puszka białej fasoli 1 średnia puszka czerwonej fasoli po 300 g poszatkowanej marchewki, selera i korzenia pietruszki 2.5 l rosołu 3 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego gałązka tymianku 50 g masła łyżeczka soli i pieprzu 1.Marchew, seler i pietruszkę pokroić w plasterki lub kostkę. Ziemniaki pokroić w średnią kostkę (1,5 cm). 2.Zagotować 300 ml osolonej wody. Dodać ryż ,przykryć pokrywką. Doprowadzić do wrzenia, wyłączyć ogien (nie podnosić przykrywki!!!) i czekać 20 minut. 3.Do rosołu z listkiem laurowym i zielem angielskim wrzucamy marchwe ,seler i pietruszkę; gotujemy 10 minut i dodajemy ziemniaki. 4.W chwili kiedy warzywa są miękkie dodajemy białą i czerwoną fasolę, solimy i pieprzymy a po minutce dokładamy ugotowany sypki ryż. Okraszamy masłem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa rumfordzka
Top
Bottom