Zupa rybna z pulpecikami

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
ZUPA RYBNA Z PULPECIKAMI


Składniki na 4 porcje

• 1 kg karpia
• 1,5 litra wody
• 5 marchewek
• 4 pietruszki
• kawałek pora
• kawełek selera
• 7 łyżek kaszy manny
• 1 cebula
• 2 jajka
• kilka gałązek natki pietruszki


• PRZYPRAWY:

• sól
• 1/2 łyżeczki Delikatu Knorr
• pieprz czarny
• pieprz cayenne
• 2 listki laurowe

• 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
• 2 łyżki posiekanego koperku


1. Ze sprawionego karpia oddzielamy mięso od ości i skóry.
2. Z resztek, które pozostały nam po oddzieleniu mięsa gotujemy wywar - wrzucając również obrane, czyste warzywa.
3. Przygotowujemy farsz na pulpety... Mięso, cebulę, natkę pietruszki przepuszczamy przez maszynkę.
5. Dodajemy 2 jajka, 7 łyżek kaszy manny, przyprawy do smaku i wyrabiamy.
6. Formujemy pulpeciki maczając ręce w zimnej wodzie.
7. Wywar przecedzamy. Natomiast ugotowaną marchew i pietruszkę tniemy w plasterki.
8. Na gotujący się, przecedzony wywar wrzucamy pulpeciki. Gdy wypłyną na wierzch dodajemy pociętą marchew, pietruszkę, natkę pietruszki i koperek. Doprawiamy do smaku wedle uznania.

ZUPA JEST WYŚMIENITA!!! POLECAM WSZYSTKIM GORĄCO!!!

:dance:
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy