ZUPA RYBNA Z PULPECIKAMI
Składniki na 4 porcje
• 1 kg karpia
• 1,5 litra wody
• 5 marchewek
• 4 pietruszki
• kawałek pora
• kawełek selera
• 7 łyżek kaszy manny
• 1 cebula
• 2 jajka
• kilka gałązek natki pietruszki
• PRZYPRAWY:
• sól
• 1/2 łyżeczki Delikatu Knorr
• pieprz czarny
• pieprz cayenne
• 2 listki laurowe
• 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
• 2 łyżki posiekanego koperku
1. Ze sprawionego karpia oddzielamy mięso od ości i skóry.
2. Z resztek, które pozostały nam po oddzieleniu mięsa gotujemy wywar - wrzucając również obrane, czyste warzywa.
3. Przygotowujemy farsz na pulpety... Mięso, cebulę, natkę pietruszki przepuszczamy przez maszynkę.
5. Dodajemy 2 jajka, 7 łyżek kaszy manny, przyprawy do smaku i wyrabiamy.
6. Formujemy pulpeciki maczając ręce w zimnej wodzie.
7. Wywar przecedzamy. Natomiast ugotowaną marchew i pietruszkę tniemy w plasterki.
8. Na gotujący się, przecedzony wywar wrzucamy pulpeciki. Gdy wypłyną na wierzch dodajemy pociętą marchew, pietruszkę, natkę pietruszki i koperek. Doprawiamy do smaku wedle uznania.
ZUPA JEST WYŚMIENITA!!! POLECAM WSZYSTKIM GORĄCO!!!

Składniki na 4 porcje
• 1 kg karpia
• 1,5 litra wody
• 5 marchewek
• 4 pietruszki
• kawałek pora
• kawełek selera
• 7 łyżek kaszy manny
• 1 cebula
• 2 jajka
• kilka gałązek natki pietruszki
• PRZYPRAWY:
• sól
• 1/2 łyżeczki Delikatu Knorr
• pieprz czarny
• pieprz cayenne
• 2 listki laurowe
• 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
• 2 łyżki posiekanego koperku
1. Ze sprawionego karpia oddzielamy mięso od ości i skóry.
2. Z resztek, które pozostały nam po oddzieleniu mięsa gotujemy wywar - wrzucając również obrane, czyste warzywa.
3. Przygotowujemy farsz na pulpety... Mięso, cebulę, natkę pietruszki przepuszczamy przez maszynkę.
5. Dodajemy 2 jajka, 7 łyżek kaszy manny, przyprawy do smaku i wyrabiamy.
6. Formujemy pulpeciki maczając ręce w zimnej wodzie.
7. Wywar przecedzamy. Natomiast ugotowaną marchew i pietruszkę tniemy w plasterki.
8. Na gotujący się, przecedzony wywar wrzucamy pulpeciki. Gdy wypłyną na wierzch dodajemy pociętą marchew, pietruszkę, natkę pietruszki i koperek. Doprawiamy do smaku wedle uznania.
ZUPA JEST WYŚMIENITA!!! POLECAM WSZYSTKIM GORĄCO!!!
