- Mar 19, 2005
- 37,849
- 6
- 38
około pół kilo filetów z ryby
cebula
dwa ząbki czosnku
szklanka wina białego wytrawnego
przecier pomidorowy
bulion (ale ja robię na wywarze warzywnym)
pieprz ziarnisty, sól
ziele angielskie
listek laurowy
sok z cytryny
cienki makaron
- filety pokropione wcześniej sokiem z cytryny podsmażam na oliwie, dodaję cebulę i czosnek, troszkę duszę,
- dodaję przyprawy i wywar, podgotowuję parę minut, (czasem dla smaku dodaję jeszcze sok z cytryny do zupy,
- wlewam wino (nigdy się nie odważyłąm wlać tyle, ile każe przepis, zawsze wlewam połowę), wrzucam 1-2 łyżki przecieru, gotuję chwilkę,
- wrzucam połamany makaron i gotuję do momentu, aż jest miękki.
Przepis z jakiegoś numeru Przyjaciółki.
cebula
dwa ząbki czosnku
szklanka wina białego wytrawnego
przecier pomidorowy
bulion (ale ja robię na wywarze warzywnym)
pieprz ziarnisty, sól
ziele angielskie
listek laurowy
sok z cytryny
cienki makaron
- filety pokropione wcześniej sokiem z cytryny podsmażam na oliwie, dodaję cebulę i czosnek, troszkę duszę,
- dodaję przyprawy i wywar, podgotowuję parę minut, (czasem dla smaku dodaję jeszcze sok z cytryny do zupy,
- wlewam wino (nigdy się nie odważyłąm wlać tyle, ile każe przepis, zawsze wlewam połowę), wrzucam 1-2 łyżki przecieru, gotuję chwilkę,
- wrzucam połamany makaron i gotuję do momentu, aż jest miękki.
Przepis z jakiegoś numeru Przyjaciółki.