Zupa rybna z winem

kawazmlekiem

Member
Mar 19, 2005
37,849
6
38
około pół kilo filetów z ryby
cebula
dwa ząbki czosnku
szklanka wina białego wytrawnego
przecier pomidorowy
bulion (ale ja robię na wywarze warzywnym)
pieprz ziarnisty, sól
ziele angielskie
listek laurowy
sok z cytryny
cienki makaron

- filety pokropione wcześniej sokiem z cytryny podsmażam na oliwie, dodaję cebulę i czosnek, troszkę duszę,
- dodaję przyprawy i wywar, podgotowuję parę minut, (czasem dla smaku dodaję jeszcze sok z cytryny do zupy,
- wlewam wino (nigdy się nie odważyłąm wlać tyle, ile każe przepis, zawsze wlewam połowę), wrzucam 1-2 łyżki przecieru, gotuję chwilkę,
- wrzucam połamany makaron i gotuję do momentu, aż jest miękki.

Przepis z jakiegoś numeru Przyjaciółki.
 

kawazmlekiem

Member
Mar 19, 2005
37,849
6
38
No zazwyczaj morszczuk. Dziś myślałam o pandze, były takie ładne filety, ale w kieszeni trochę pustawo było, więc nastepnym razem bedzie panga.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy