Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa rybna z winem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 187721" data-attributes="member: 422"><p>około pół kilo filetów z ryby</p><p>cebula</p><p>dwa ząbki czosnku</p><p>szklanka wina białego wytrawnego</p><p>przecier pomidorowy</p><p>bulion (ale ja robię na wywarze warzywnym)</p><p>pieprz ziarnisty, sól</p><p>ziele angielskie</p><p>listek laurowy</p><p>sok z cytryny</p><p>cienki makaron</p><p></p><p>- filety pokropione wcześniej sokiem z cytryny podsmażam na oliwie, dodaję cebulę i czosnek, troszkę duszę,</p><p>- dodaję przyprawy i wywar, podgotowuję parę minut, (czasem dla smaku dodaję jeszcze sok z cytryny do zupy,</p><p>- wlewam wino (nigdy się nie odważyłąm wlać tyle, ile każe przepis, zawsze wlewam połowę), wrzucam 1-2 łyżki przecieru, gotuję chwilkę,</p><p>- wrzucam połamany makaron i gotuję do momentu, aż jest miękki.</p><p></p><p>Przepis z jakiegoś numeru Przyjaciółki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 187721, member: 422"] około pół kilo filetów z ryby cebula dwa ząbki czosnku szklanka wina białego wytrawnego przecier pomidorowy bulion (ale ja robię na wywarze warzywnym) pieprz ziarnisty, sól ziele angielskie listek laurowy sok z cytryny cienki makaron - filety pokropione wcześniej sokiem z cytryny podsmażam na oliwie, dodaję cebulę i czosnek, troszkę duszę, - dodaję przyprawy i wywar, podgotowuję parę minut, (czasem dla smaku dodaję jeszcze sok z cytryny do zupy, - wlewam wino (nigdy się nie odważyłąm wlać tyle, ile każe przepis, zawsze wlewam połowę), wrzucam 1-2 łyżki przecieru, gotuję chwilkę, - wrzucam połamany makaron i gotuję do momentu, aż jest miękki. Przepis z jakiegoś numeru Przyjaciółki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa rybna z winem
Top
Bottom