Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa Solferino
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Layla" data-source="post: 135547" data-attributes="member: 483"><p>Włoszczyzna, 1 szkl. świeżego bobu, 1/2szkl. zielonego groszku, 3-4 szparagi (niekoniecznie), 15 dkg suchego makaronu (najlepiej nitek), 15 dkg sera żółtego, 3/4 szkl. mleka, łyżeczka mąki, troszkę gałki muszkatołowej, posiekany koperek, łyżeczka masła, sól, pieprz</p><p></p><p>Bób i zielony groszek włożyć do garnka. Resztę jarzyn umyć, obrać i pokroić w plasterki lub w paski, zalać dwoma litrami wrzątku. Następnie gotować ok. 15 minut.</p><p>Osobno ugotować makaron, przelać zimną wodą, a nastepnie dodać do jarzynek.</p><p>Mąkę rozprowadzić mlekiem i dodać do zupy i raz zagotować. Po czym wsypać starty na grubych oczkach żółty ser. Następnie doprawić zupę i włożyć do niej łyżeczkę masła. Przed podaniem posypać koperkiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Layla, post: 135547, member: 483"] Włoszczyzna, 1 szkl. świeżego bobu, 1/2szkl. zielonego groszku, 3-4 szparagi (niekoniecznie), 15 dkg suchego makaronu (najlepiej nitek), 15 dkg sera żółtego, 3/4 szkl. mleka, łyżeczka mąki, troszkę gałki muszkatołowej, posiekany koperek, łyżeczka masła, sól, pieprz Bób i zielony groszek włożyć do garnka. Resztę jarzyn umyć, obrać i pokroić w plasterki lub w paski, zalać dwoma litrami wrzątku. Następnie gotować ok. 15 minut. Osobno ugotować makaron, przelać zimną wodą, a nastepnie dodać do jarzynek. Mąkę rozprowadzić mlekiem i dodać do zupy i raz zagotować. Po czym wsypać starty na grubych oczkach żółty ser. Następnie doprawić zupę i włożyć do niej łyżeczkę masła. Przed podaniem posypać koperkiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa Solferino
Top
Bottom