Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa szpinakowa z salami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 118266" data-attributes="member: 140"><p>Do zupy na dwie osoby potrzeba:</p><p></p><p>1 małą cebulę</p><p>75 g salami w grubych plastrach</p><p>1 łyżkę masła</p><p>150g mrożonego spinaku</p><p>3/8l rosołu</p><p>sól,czarny pieprz, muskat</p><p>1 łyżeczka soku z cytryny</p><p>2 łyżeczki creme fraiche</p><p></p><p> Cebulę drobno kroimy. Tak samo postępujemy z salami (salami kroimy w trochę większą kostkę)</p><p> W patelni rozgrzewamy masło w nim smażymy salami.</p><p> Kiedy salami jest podsmażone wyjmujemy je a do pozostałego tłuszczu dodajemy cebulę. Cebulę oczywiście smażymy.</p><p> Do garnka dodajemy szpinak, rosół,cebulę i 10 minut delikatnie gotujemy</p><p> Następnie przyprawiamy przyprawami i sokiem z cytryny (ostrożnie) a na koniec dodajemy salami.</p><p> Zupę na talerzu dekorujemy 1 łyżeczką creme fraiche.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 118266, member: 140"] Do zupy na dwie osoby potrzeba: 1 małą cebulę 75 g salami w grubych plastrach 1 łyżkę masła 150g mrożonego spinaku 3/8l rosołu sól,czarny pieprz, muskat 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki creme fraiche Cebulę drobno kroimy. Tak samo postępujemy z salami (salami kroimy w trochę większą kostkę) W patelni rozgrzewamy masło w nim smażymy salami. Kiedy salami jest podsmażone wyjmujemy je a do pozostałego tłuszczu dodajemy cebulę. Cebulę oczywiście smażymy. Do garnka dodajemy szpinak, rosół,cebulę i 10 minut delikatnie gotujemy Następnie przyprawiamy przyprawami i sokiem z cytryny (ostrożnie) a na koniec dodajemy salami. Zupę na talerzu dekorujemy 1 łyżeczką creme fraiche. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa szpinakowa z salami
Top
Bottom