Zupa szpinakowo- czosnkowo-cebulowa

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
3 szklanki rosołu
1 szklanka mleka
1 głowka czosnku
1 cebula
łyzeczka tymianku
ew, 2- 3 ziemniaki
2 listki laurowe
ziele angielskie
sol pieprz
1 szklanka szpinaku (mrozonego)
2 łyzki oliwy
grzanki

Rosół / bulion zagotowac
cebulę i czosnek drobno posiekac (czosnek mozna praską potraktowac), zrumienic na oliwie. Zalac bulionem, dodac listki, ziele i tymianek. Wkoric ziemniaki (można bez). Gotowac 15 - 20 min.
Zmiksowac. Wlac mleko, zagotowac.
Wrzucic szpinak, zamieszać, zagotowac. Zmikosować/ Podawac z grzankami
 

jacekmaj

Member
Lut 24, 2005
33
0
0
mam pytanie

co to jest szpinak mrozoodporny ( czy to moze jest jarmusz)?

fajny przepis wiec mam zamiart zrobic

jacek
 

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
3 razy przeczytałam swój przepis i nie widzę żadnego mrozoodpornego szpinaku jeno mrożony
icon_smile.gif
 

jacekmaj

Member
Lut 24, 2005
33
0
0
przepraszam to jak podekscytowany fantastycznym przepisam zle przeczytalem.

ja lubie jarmusz i szukam przepisow a tu fajna zupha i ...

jeszcze raz przepraszam za zamieszanie

jacek
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Marghe, a jaki ona ma kolor? zywy zielony - jaskrawy czy zgnilo-zielony. B.ważne!
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
bo ja szukam sposobu na zrobienie jaskrawej. jadłam taką w Kazimierzu, przed zeppelinami i po tatarze z zielonego ogórka i śledzia (mniamć!)
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy