Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa tajska
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 73879" data-attributes="member: 160"><p>ZUPA TAJSKA</p><p>2 łodyzki trawy cytrynowej </p><p>około 2-3 cm imbiru</p><p>250 g pieczarek</p><p>3 pomidory</p><p>2 papryczki chilli swieze</p><p>350 g filetów z kurczaka</p><p>400 ml mleka kokosowego (bez cukru)</p><p>2 limonki albo cytryny</p><p>sól, pieprz</p><p>ew. wywar 500 ml</p><p>Trawe pokroić dośc drobno (ew. pokroić w duze kawalki i potem wyłowić) , imbir zetrzec. Pomidory obrac , pokroic w osemki , usunąc gnazda nasienne. </p><p>Pieczarki obrac i pokroić w sporą &#8222;kostkę&#8221;. Z limonki zetrzeć skórę.</p><p>Mieso pokroić w kostkę. Mleko podgrzac, dodac imbir i trawę cytrynową. Gotowac 2 minuty, Dodac wywar (albo wodę jak kto woli). Jesli gotujemy na wodzie porzadnie posolić. Zagotować, Dodać pieczarki, mięso i 1 papryczkę chilli. Gotować na srednim ogniu około 15 minut. Pod koniec gotowania dodac pomidory (jakieś 5 minut przed koncem). Dodać sok z 1/2 limonki. Drugą połowkę limonki pokroić w plastry i również dodac do zupy. Doprawić białym pieprzem i ew. dosolić.Posypac papryczką chilli pokrojoną w plasterki (radzę wyrzucić pestki)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 73879, member: 160"] ZUPA TAJSKA 2 łodyzki trawy cytrynowej około 2-3 cm imbiru 250 g pieczarek 3 pomidory 2 papryczki chilli swieze 350 g filetów z kurczaka 400 ml mleka kokosowego (bez cukru) 2 limonki albo cytryny sól, pieprz ew. wywar 500 ml Trawe pokroić dośc drobno (ew. pokroić w duze kawalki i potem wyłowić) , imbir zetrzec. Pomidory obrac , pokroic w osemki , usunąc gnazda nasienne. Pieczarki obrac i pokroić w sporą „kostkę”. Z limonki zetrzeć skórę. Mieso pokroić w kostkę. Mleko podgrzac, dodac imbir i trawę cytrynową. Gotowac 2 minuty, Dodac wywar (albo wodę jak kto woli). Jesli gotujemy na wodzie porzadnie posolić. Zagotować, Dodać pieczarki, mięso i 1 papryczkę chilli. Gotować na srednim ogniu około 15 minut. Pod koniec gotowania dodac pomidory (jakieś 5 minut przed koncem). Dodać sok z 1/2 limonki. Drugą połowkę limonki pokroić w plastry i również dodac do zupy. Doprawić białym pieprzem i ew. dosolić.Posypac papryczką chilli pokrojoną w plasterki (radzę wyrzucić pestki) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa tajska
Top
Bottom