Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa w meksykańskim stylu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 956424" data-attributes="member: 2755"><p>Pomysł na tą zupę pochodzi <a href="http://gotowanie.onet.pl/35267,0,1,zupa_a_la_meksykanska,ksiazka_przepis.html" target="_blank">stąd</a>, ale ponieważ nie lubię fixów i tego typu dodatków to zupę zmodyfikowałam troszkę wg własnego uznania.</p><p></p><p>2 cebule</p><p>2 ziemniaki</p><p>1 papryka żółta</p><p>1 papryka czerwona</p><p>1 puszka kukurydzy</p><p>1 puszka czerwonej fasolki</p><p>1 puszka pomidorów bez skórki </p><p>0.5 kg mięsa mielonego</p><p>sól, ziele angielskie, liść laurowy</p><p>pieprz cayenne, pikantny sos paprykowy</p><p></p><p>Posiekaną w kostkę cebulę szklimy, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę surowe ziemniaki. Smażymy ok. 10 minut. Dorzucamy mięso mielone, dokładnie je rozdrabniamy na patelni i mieszamy z ziemniakami i cebulą. Dodajemy sól, ziele angielskie, liść laurowy oraz trochę pieprzu cayenne. Mieszamy, a następnie dusimy pod przykryciem przez 15 minut. Paprykę kroimy na niewielkie kawałki. Do podduszonego mięsa wrzucamy papryki oraz kukurydzę, fasolkę i pomidory. Dolewamy jakieś 1.5 szklanki wody i zaczynamy gotować. Po 10 minutach dolewamy jeszcze trochę wody (aby otrzymać pasującą nam konsystencję zupy), dodajemy jeszcze trochę pieprzu cayenne i gotujemy do momentu gdy jeszcze trochę wody i gotujemy przez około 20 minut aż ziemniaki i papryka będą miękkie. Na koniec dodajemy trochę pikantnego sosu (jeśli zupa jest zbyt łagodna).</p><p></p><p>Bardzo smaczna i mocno rozgrzewająca zupa, a dodatkowo niezwykle sycąca.</p><p>[ATTACH=full]50884[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 956424, member: 2755"] Pomysł na tą zupę pochodzi [URL="http://gotowanie.onet.pl/35267,0,1,zupa_a_la_meksykanska,ksiazka_przepis.html"]stąd[/URL], ale ponieważ nie lubię fixów i tego typu dodatków to zupę zmodyfikowałam troszkę wg własnego uznania. 2 cebule 2 ziemniaki 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka pomidorów bez skórki 0.5 kg mięsa mielonego sól, ziele angielskie, liść laurowy pieprz cayenne, pikantny sos paprykowy Posiekaną w kostkę cebulę szklimy, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę surowe ziemniaki. Smażymy ok. 10 minut. Dorzucamy mięso mielone, dokładnie je rozdrabniamy na patelni i mieszamy z ziemniakami i cebulą. Dodajemy sól, ziele angielskie, liść laurowy oraz trochę pieprzu cayenne. Mieszamy, a następnie dusimy pod przykryciem przez 15 minut. Paprykę kroimy na niewielkie kawałki. Do podduszonego mięsa wrzucamy papryki oraz kukurydzę, fasolkę i pomidory. Dolewamy jakieś 1.5 szklanki wody i zaczynamy gotować. Po 10 minutach dolewamy jeszcze trochę wody (aby otrzymać pasującą nam konsystencję zupy), dodajemy jeszcze trochę pieprzu cayenne i gotujemy do momentu gdy jeszcze trochę wody i gotujemy przez około 20 minut aż ziemniaki i papryka będą miękkie. Na koniec dodajemy trochę pikantnego sosu (jeśli zupa jest zbyt łagodna). Bardzo smaczna i mocno rozgrzewająca zupa, a dodatkowo niezwykle sycąca. [ATTACH=full]50884[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa w meksykańskim stylu
Top
Bottom