Zupa węgierskich mnichów

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
Zupa węgierskich mnichów

1 karp (1,2 kg)
1,5 l wywaru z warzyw (może być z kostki)
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
3 łyżki tartej bułki
1 łyżka mąki
150 ml gęstej kwaśnej śmietany
3 łyżki masła
sól i pieprz do smaku

Rybę oczyścić i wyfiletować. Mięso zmielić w maszynce do mięsa. Dodać tartą bułkę i posiekaną natkę pietruszki. Całość przesmażyć na maśle. (ok. 5 min). Zalać wywarem z warzyw. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 10 min. Do zupy dodać śmietanę wymieszaną z mąką. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować. Można podawać z kluseczkami półfrancuskimi
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy