Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa węgierskich mnichów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 23736" data-attributes="member: 49"><p><strong>Zupa węgierskich mnichów </strong></p><p> </p><p>1 karp (1,2 kg) </p><p>1,5 l wywaru z warzyw (może być z kostki) </p><p>2 łyżki posiekanej natki pietruszki </p><p>3 łyżki tartej bułki </p><p>1 łyżka mąki </p><p>150 ml gęstej kwaśnej śmietany </p><p>3 łyżki masła </p><p>sól i pieprz do smaku </p><p></p><p>Rybę oczyścić i wyfiletować. Mięso zmielić w maszynce do mięsa. Dodać tartą bułkę i posiekaną natkę pietruszki. Całość przesmażyć na maśle. (ok. 5 min). Zalać wywarem z warzyw. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 10 min. Do zupy dodać śmietanę wymieszaną z mąką. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować. Można podawać z kluseczkami półfrancuskimi</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 23736, member: 49"] [B]Zupa węgierskich mnichów [/B] 1 karp (1,2 kg) 1,5 l wywaru z warzyw (może być z kostki) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki tartej bułki 1 łyżka mąki 150 ml gęstej kwaśnej śmietany 3 łyżki masła sól i pieprz do smaku Rybę oczyścić i wyfiletować. Mięso zmielić w maszynce do mięsa. Dodać tartą bułkę i posiekaną natkę pietruszki. Całość przesmażyć na maśle. (ok. 5 min). Zalać wywarem z warzyw. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 10 min. Do zupy dodać śmietanę wymieszaną z mąką. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować. Można podawać z kluseczkami półfrancuskimi [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa węgierskich mnichów
Top
Bottom