Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa wielocebulowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 912040" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis Agnieszki Kręglickiej, wypatrzony w Wysokich Obcasach. Obliczona na 6 porcji, a ja robiłam z połowy porcji i starczyło mi tylko na dwa razy. Albo jestem łakoma, albo zupa jest bardzo dobra. </p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>posiekany pęczek dymki</p><p>3 cebule pokrojone w plasterki</p><p>2 posiekane pory (tylko białe części)</p><p>1/2 szklanki słodkiej śmietanki (brałam 30 %, można też inną)</p><p>4 łyżki masła</p><p>utarty ząbek czosnku</p><p>2 - 3 ziemniaki pokrojone w kostkę</p><p>1 litr rosołu (wzięłam drobiowy z kostki)</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Ziemniaki gotujemy do miękkości w rosole. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pory, cebulę, dymkę i czosnek. Smażymy, mieszając, przez około 20 minut. Warzywa wrzucamy do rosołu, chwilę razem gotujemy i póżniej miksujemy. Do śmietanki wlewamy najpierw trochę gorącej zupy, żeby ją zahartować i dopiero łączymy z resztą zupy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bardzo sycąca i rozgrzewająca zupa, w sam raz na jesienne obiady.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 912040, member: 10341"] Przepis Agnieszki Kręglickiej, wypatrzony w Wysokich Obcasach. Obliczona na 6 porcji, a ja robiłam z połowy porcji i starczyło mi tylko na dwa razy. Albo jestem łakoma, albo zupa jest bardzo dobra. [B]Składniki [/B]posiekany pęczek dymki 3 cebule pokrojone w plasterki 2 posiekane pory (tylko białe części) 1/2 szklanki słodkiej śmietanki (brałam 30 %, można też inną) 4 łyżki masła utarty ząbek czosnku 2 - 3 ziemniaki pokrojone w kostkę 1 litr rosołu (wzięłam drobiowy z kostki) sól, pieprz Ziemniaki gotujemy do miękkości w rosole. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pory, cebulę, dymkę i czosnek. Smażymy, mieszając, przez około 20 minut. Warzywa wrzucamy do rosołu, chwilę razem gotujemy i póżniej miksujemy. Do śmietanki wlewamy najpierw trochę gorącej zupy, żeby ją zahartować i dopiero łączymy z resztą zupy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bardzo sycąca i rozgrzewająca zupa, w sam raz na jesienne obiady. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa wielocebulowa
Top
Bottom