Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z batatów i mleka kokosowego
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yrsa" data-source="post: 1567005" data-attributes="member: 13254"><p>Przepis pochodzi z książki &quot;The Modern Vegeterian&quot; Marii Elia. Autorka wspomina, że powstał, gdy brała udział w programie, w którym trzeba było przygotować danie z jak najmniejszej ilości dostępnych składników. </p><p></p><p>700 g batatów</p><p>1 łyżka tajskiej czerwonej pasty curry</p><p>2 puszki (400 ml) mleka kokosowego</p><p>kapka sosu sojowego</p><p>natka kolendry </p><p></p><p>Nieobrane bataty upiec do miękkości w 180oC (około 40 minut). Jak lekko przestygną przekroić na pół i wydłubać miąższ. Mleko kokosowe mocno podgrzać razem z pastą curry i razem z batatem zmiksować w blenderze na gładką masę. Dodać sos sojowy. Podawać gorące, posypane natką kolendry.</p><p></p><p>Ja się pomyliłam, rozbiłam z połowy porcji, ale pasty curry dałam całą łyżkę, a mimo to nie było to jakoś piekielnie ostre. Została mi jeszcze jedna porcja, dodam do niej trochę soku z limonki, bo brakowało mi jakiejś kwaśnej nuty.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yrsa, post: 1567005, member: 13254"] Przepis pochodzi z książki "The Modern Vegeterian" Marii Elia. Autorka wspomina, że powstał, gdy brała udział w programie, w którym trzeba było przygotować danie z jak najmniejszej ilości dostępnych składników. 700 g batatów 1 łyżka tajskiej czerwonej pasty curry 2 puszki (400 ml) mleka kokosowego kapka sosu sojowego natka kolendry Nieobrane bataty upiec do miękkości w 180oC (około 40 minut). Jak lekko przestygną przekroić na pół i wydłubać miąższ. Mleko kokosowe mocno podgrzać razem z pastą curry i razem z batatem zmiksować w blenderze na gładką masę. Dodać sos sojowy. Podawać gorące, posypane natką kolendry. Ja się pomyliłam, rozbiłam z połowy porcji, ale pasty curry dałam całą łyżkę, a mimo to nie było to jakoś piekielnie ostre. Została mi jeszcze jedna porcja, dodam do niej trochę soku z limonki, bo brakowało mi jakiejś kwaśnej nuty. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z batatów i mleka kokosowego
Bottom