Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Zupa z bialej czekolady i jogurtu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jo.hanna" data-source="post: 544654" data-attributes="member: 3834"><p>Przedwczoraj wyprobowany. Wymaga ok. 3 godzin 'dochodzenia' do smaku w lodowce, ale warto. Mozna podawac z lodami lub ciastkami. A mozna zamrozic i zrobic z tego lody (Fettina z GP tak zrobila)</p><p></p><p>Przepis od Giorgio Locatelli &quot;Made in Italy&quot;Zupa:</p><p>100 g bialej czekolady (najlepszej, jaka mozemy znalezc. Mialam Lindt)</p><p>200 g smietanki slodkiej</p><p>1/3 szklanki mleka</p><p>100 g jogurtu (dobrze jest dac pelnotlusty jogurt grecki)</p><p>Galaretka:</p><p>1/4 szklanki soku pomaranczowego</p><p>1/8 szklanki soku z passiflory</p><p>2 g zelatyny w listkach, namoczonych w wodzie i odcisnietych</p><p></p><p>Roztopic czekolade. Smietane i mleko podgrzac i dolewac powoli do czekolady,</p><p>ciagle mieszajac. Ostawic na pol godziny. Dodac jogurt. Wymieszac i wstawic do</p><p>lodowki na 2-3 godziny. Przed podaniem wyjac z lodowki na 10 min.</p><p></p><p>Zrobic galarerke:</p><p>Sok pomaraczowy zagotowac i odparowac, az zostanie go ok 2-3 lyzek. Dodac sok</p><p>z passiflory. Jesli zbyt kwasne, oslodzic. Wlac do zelatyny. Wymieszac.</p><p>Wstawic do lodowki na min. 1/2 godz.</p><p></p><p>Podawac zupe z kawalkami galaretki i kulka lodow (Giorgio proponowal lody</p><p>pistacjowe; ja ich nie mialam wiec byly truskawkowe). Giorgio proponuje</p><p>jeszcze ustawienie cokolu z ciasta typu sable, na ktorym kladzie sie lody. Nie</p><p>mialam ciasta, wiec wykorzystalam reszte pavlovej. Niepotrzebnie sie bawilam.</p><p>Ciasto plywalo po talerzu, lody z tego spadaly.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jo.hanna, post: 544654, member: 3834"] Przedwczoraj wyprobowany. Wymaga ok. 3 godzin 'dochodzenia' do smaku w lodowce, ale warto. Mozna podawac z lodami lub ciastkami. A mozna zamrozic i zrobic z tego lody (Fettina z GP tak zrobila) Przepis od Giorgio Locatelli "Made in Italy"Zupa: 100 g bialej czekolady (najlepszej, jaka mozemy znalezc. Mialam Lindt) 200 g smietanki slodkiej 1/3 szklanki mleka 100 g jogurtu (dobrze jest dac pelnotlusty jogurt grecki) Galaretka: 1/4 szklanki soku pomaranczowego 1/8 szklanki soku z passiflory 2 g zelatyny w listkach, namoczonych w wodzie i odcisnietych Roztopic czekolade. Smietane i mleko podgrzac i dolewac powoli do czekolady, ciagle mieszajac. Ostawic na pol godziny. Dodac jogurt. Wymieszac i wstawic do lodowki na 2-3 godziny. Przed podaniem wyjac z lodowki na 10 min. Zrobic galarerke: Sok pomaraczowy zagotowac i odparowac, az zostanie go ok 2-3 lyzek. Dodac sok z passiflory. Jesli zbyt kwasne, oslodzic. Wlac do zelatyny. Wymieszac. Wstawic do lodowki na min. 1/2 godz. Podawac zupe z kawalkami galaretki i kulka lodow (Giorgio proponowal lody pistacjowe; ja ich nie mialam wiec byly truskawkowe). Giorgio proponuje jeszcze ustawienie cokolu z ciasta typu sable, na ktorym kladzie sie lody. Nie mialam ciasta, wiec wykorzystalam reszte pavlovej. Niepotrzebnie sie bawilam. Ciasto plywalo po talerzu, lody z tego spadaly. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Zupa z bialej czekolady i jogurtu
Top
Bottom