- Gru 15, 2004
- 6,771
- 0
- 0
1 cebula
1 łodyga selera naciowego
2 łyżki masła
150g ryżu
500g bobu
1 litr wywaru warzywnego
150g zielonego groszku
150g jogurtu naturalnego badź śmietany
1 łyżka posiekanej melisy
kilka gałązek swieżego tymianku
sól i pieprz
Cebulę i seler naciowy drobno posiekac, w garnku rozstopic masło, wrzucic cebulę, seler i lekko poddusić.
Dodać ryż i tymianek (ja nie dałam tymianku bo nie miałam), smażyć przez minutę, wrzucić bób i wlać wywar warzywny.
Gotować ok 15 minut, dosypać groszek i gotowac ok 5 minut.
Odlac 3/4 zupy, dodac jogurt i mielisę, przyprawić solą, pieprzem i zmiksować.
Powsały krem połączyć z pozostałą zupą i od razu podawć.
Smacznego.
Przepis pochodzi z gazety "Dobre rady" dzisiaj pierwszy raz wyprobowany przez nas. Mężowi smakowało
1 łodyga selera naciowego
2 łyżki masła
150g ryżu
500g bobu
1 litr wywaru warzywnego
150g zielonego groszku
150g jogurtu naturalnego badź śmietany
1 łyżka posiekanej melisy
kilka gałązek swieżego tymianku
sól i pieprz
Cebulę i seler naciowy drobno posiekac, w garnku rozstopic masło, wrzucic cebulę, seler i lekko poddusić.
Dodać ryż i tymianek (ja nie dałam tymianku bo nie miałam), smażyć przez minutę, wrzucić bób i wlać wywar warzywny.
Gotować ok 15 minut, dosypać groszek i gotowac ok 5 minut.
Odlac 3/4 zupy, dodac jogurt i mielisę, przyprawić solą, pieprzem i zmiksować.
Powsały krem połączyć z pozostałą zupą i od razu podawć.
Smacznego.
Przepis pochodzi z gazety "Dobre rady" dzisiaj pierwszy raz wyprobowany przez nas. Mężowi smakowało
