Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z czerwonej kapusty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pela" data-source="post: 954530" data-attributes="member: 12418"><p>Na podstawie przepisu z wkładki &quot;Kuchnia polska&quot; do gazety &quot;Przyjaciółka&quot;.</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>- 1/4 główki czerwonej kapusty</p><p>- 2 cebule</p><p>- 30 dkg wołowiny bez kości</p><p>- 1 jabłko</p><p>- 2 ząbki czosnku</p><p>- 3 duże ziemniaki</p><p>- 1 łyżka masła</p><p>- 1 płaska łyżka cukru</p><p>- sól, liść laurowy, mielony pieprz</p><p></p><p>Cebulę pokroić w krążki, obsmażyć na maśle.</p><p>Mięso pokroić w drobną kostkę włożyć do garnka, dodać cebulę i czosnek roztarty z solą - zalać 2 l wrzącej wody (trochę się wygotuje z wołowiną).</p><p>Gotować 30 minut.</p><p>Następnie dodać poszatkowaną kapustę, gotować ok. 15 minut.</p><p>Na końcu dodać ziemniaki i jabłko pokrojone w kostkę - gotować do miękkości.</p><p>Doprawić do smaku.</p><p></p><p>W przepisie wszystkie składniki mają się gotować razem, ale ja zawsze najpierw podgotowuję samą wołowinę, a po pewnym czasie dodaję pozostałe składniki - zgodnie z ich czasem gotowania.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pela, post: 954530, member: 12418"] Na podstawie przepisu z wkładki "Kuchnia polska" do gazety "Przyjaciółka". [B]Składniki:[/B] - 1/4 główki czerwonej kapusty - 2 cebule - 30 dkg wołowiny bez kości - 1 jabłko - 2 ząbki czosnku - 3 duże ziemniaki - 1 łyżka masła - 1 płaska łyżka cukru - sól, liść laurowy, mielony pieprz Cebulę pokroić w krążki, obsmażyć na maśle. Mięso pokroić w drobną kostkę włożyć do garnka, dodać cebulę i czosnek roztarty z solą - zalać 2 l wrzącej wody (trochę się wygotuje z wołowiną). Gotować 30 minut. Następnie dodać poszatkowaną kapustę, gotować ok. 15 minut. Na końcu dodać ziemniaki i jabłko pokrojone w kostkę - gotować do miękkości. Doprawić do smaku. W przepisie wszystkie składniki mają się gotować razem, ale ja zawsze najpierw podgotowuję samą wołowinę, a po pewnym czasie dodaję pozostałe składniki - zgodnie z ich czasem gotowania. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z czerwonej kapusty
Top
Bottom