Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z dyni i chorizo
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1507979" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Zupa z dyni i chorizo</strong></p><p></p><p>inspirowana przepisem J. Olivera na zupę ze słodkich ziemniaków z książki &quot;Każdy może gotować&quot;</p><p></p><p>6- 8 porcji</p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>ok. 500 g obranej i oczyszczonej dyni (u mnie hokkaido)</p><p>2 marchewki, pokrojone w plastry</p><p>2 cebule, posiekane w kostkę</p><p>1 por (biała część), pokrojony w plastry</p><p>2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plastry</p><p>1 kiełbaska chorizo (170 g), pokrojona w plastry</p><p>1 papryczka chili, bez pestek, drobno posiekana</p><p>2 ząbki czosnku, posiekane w plasterki</p><p>1 płaska łyżeczka curry</p><p>ok. 1,5- 1,8 l domowego bulionu warzywnego (wlałam na oko bez odmierzania)</p><p>sól, pieprz do smaku</p><p>2 - 3 łyżki oleju</p><p>jogurt naturalny (u mnie typu bałkańskiego) do podania</p><p>posiekana natka pietruszki do dekoracji</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Warzywa, curry i chorizo poddusić przez kilka minut na oleju, zalać bulionem, gotować do miękkości warzyw (ok. 25 minut) doprawić do smaku, zmiksować.</p><p>Podać z łyżką gęstego jogurtu, posypać natką pietruszki.</p><p>Moi panowie dołożyli sobie jeszcze po łyżce grzanek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1507979, member: 1024"] [B]Zupa z dyni i chorizo[/B] inspirowana przepisem J. Olivera na zupę ze słodkich ziemniaków z książki "Każdy może gotować" 6- 8 porcji [B]Składniki:[/B] ok. 500 g obranej i oczyszczonej dyni (u mnie hokkaido) 2 marchewki, pokrojone w plastry 2 cebule, posiekane w kostkę 1 por (biała część), pokrojony w plastry 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plastry 1 kiełbaska chorizo (170 g), pokrojona w plastry 1 papryczka chili, bez pestek, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, posiekane w plasterki 1 płaska łyżeczka curry ok. 1,5- 1,8 l domowego bulionu warzywnego (wlałam na oko bez odmierzania) sól, pieprz do smaku 2 - 3 łyżki oleju jogurt naturalny (u mnie typu bałkańskiego) do podania posiekana natka pietruszki do dekoracji [B]Wykonanie:[/B] Warzywa, curry i chorizo poddusić przez kilka minut na oleju, zalać bulionem, gotować do miękkości warzyw (ok. 25 minut) doprawić do smaku, zmiksować. Podać z łyżką gęstego jogurtu, posypać natką pietruszki. Moi panowie dołożyli sobie jeszcze po łyżce grzanek. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z dyni i chorizo
Top
Bottom