- Sie 28, 2005
- 8,203
- 1,711
- 113
Dynię ( obraną i wydrążoną) pokroić w kostkę, obsmażyć na maśle, podlać wodą, osolić i udusić aż się rozpadnie; dodać topiony serek ( bez dodatków smakowych, najlepiej sprawdzają się te w kiełbaskach),posolić do smaku, można i pieprzu sypnąć.
Osobno grzyby przygotować. Cóż, świeże prawdziwki nie zawsze są pod ręką. Więc inne grzyby też mogą być ( a i suszone namoczone odciśnięte pokrojone). Na patelnię masło, czosnek w piórka pokrojony, grzyby.
I do miseczki: krem z dyni, na to łyżka grzybów i posypać startym oscypkiem. Kto ma grilla - zapiec.
Czasami dosmaczam odrobiną soku z cytryny, czasami daję tylko przysmażoną na maśle cebulę ( jak grzybów zabraknie), a że oscypek też nie zawsze jest w zasięgu, to i pecorino było w robocie, i parmezan.
Osobno grzyby przygotować. Cóż, świeże prawdziwki nie zawsze są pod ręką. Więc inne grzyby też mogą być ( a i suszone namoczone odciśnięte pokrojone). Na patelnię masło, czosnek w piórka pokrojony, grzyby.
I do miseczki: krem z dyni, na to łyżka grzybów i posypać startym oscypkiem. Kto ma grilla - zapiec.
Czasami dosmaczam odrobiną soku z cytryny, czasami daję tylko przysmażoną na maśle cebulę ( jak grzybów zabraknie), a że oscypek też nie zawsze jest w zasięgu, to i pecorino było w robocie, i parmezan.