Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z fasolki szparagowej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 910221" data-attributes="member: 2721"><p><span style="font-size: 26px">[ATTACH=full]46849[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">1,5 litra wody</span></p><p><span style="font-size: 26px">250 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej</span></p><p><span style="font-size: 26px">5-6 średniej wielkości ziemniaków</span></p><p><span style="font-size: 26px">kawałek kiełbasy, ok. 15 cm</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 nieduża cebula</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżka majeranku</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżeczka kminku</span></p><p><span style="font-size: 26px">3 łyżki mąki pszennej</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżki masła</span></p><p><span style="font-size: 26px">sól i pieprz do smaku</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Fasolkę wraz z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami ugotować w osolonej wodzie. W tym czasie przesmażyć na patelni, na 2 łyżkach masła, pokrojoną w plasterki kiełbasę wraz z posiekaną w drobną kostkę cebulą, aż będą złoto - rumiane.</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Kiedy fasolka i ziemniaki będą już miękkie, dodać kiełbasę z cebulką. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, 1 łyżką majeranku i 1 łyżeczką kminku.</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Na maśle pozostałym po smażeniu kiełbasy zrobić zasmażkę z 3 łyżek mąki i zagęścić zupę. </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 910221, member: 2721"] [SIZE=10][ATTACH=full]46849[/ATTACH] 1,5 litra wody[/SIZE] [SIZE=10]250 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej[/SIZE] [SIZE=10]5-6 średniej wielkości ziemniaków[/SIZE] [SIZE=10]kawałek kiełbasy, ok. 15 cm[/SIZE] [SIZE=10]1 nieduża cebula[/SIZE] [SIZE=10]1 łyżka majeranku[/SIZE] [SIZE=10]1 łyżeczka kminku[/SIZE] [SIZE=10]3 łyżki mąki pszennej[/SIZE] [SIZE=10]2 łyżki masła[/SIZE] [SIZE=10]sól i pieprz do smaku[/SIZE] [SIZE=10]Fasolkę wraz z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami ugotować w osolonej wodzie. W tym czasie przesmażyć na patelni, na 2 łyżkach masła, pokrojoną w plasterki kiełbasę wraz z posiekaną w drobną kostkę cebulą, aż będą złoto - rumiane.[/SIZE] [SIZE=10]Kiedy fasolka i ziemniaki będą już miękkie, dodać kiełbasę z cebulką. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, 1 łyżką majeranku i 1 łyżeczką kminku.[/SIZE] [SIZE=10]Na maśle pozostałym po smażeniu kiełbasy zrobić zasmażkę z 3 łyżek mąki i zagęścić zupę. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z fasolki szparagowej
Top
Bottom