Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z fenkuła i naci selera
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1279523" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Zupa z fenkuła i naci selera</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]72623[/ATTACH]</p><p></p><p>1 łyżka oliwy z oliwek</p><p>2 cebule pokrojone w półplasterki</p><p>2 fenkuły pokrojone byle jak ale drobno</p><p>500 g selera naciowego pokrojonego w plasterki</p><p>1 l bulionu z warzyw</p><p>2-4 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę</p><p>250 ml jogurtu greckiego</p><p>łyżeczka pieprzu</p><p>sól do smaku</p><p></p><p>Spora garść orzechów, pietruszka i zielone końcówki fenkuła do dekoracji</p><p></p><p>1.Cebulę podsmażamy na oliwie; dodajemy fenkuły i seler i smażymy przez następne 5 minut. Wrzucamy czosnek i zalewamy gorącym bulionem - gotujemy do miękkości (ok 20 minut). </p><p>2.Miksujemy zupę na krem, doprawiamy solą i pieprzem. Sciągamy z ognie i dodajemy 150 ml jogurtu.</p><p>3.Przed podaniem dekorujemy kleksem jogurtu, posikaną zieleniną i orzechami.</p><p></p><p>Ps1 Zupa jest bardzo aromatyczna i wyrazista w smaku. Strzałem w dziesiątkę jest dodanie do niej orzechów.</p><p>Ps2 Efektem ubocznym są wspaniale pachnące ręce przez następne kilka godzin.</p><p>Ps3 Przepis pochodzi z <a href="http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2006/02/festiwal-zup-czesc-i-zupa-z-fenkula-i.html" target="_blank">http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2006/...-fenkula-i.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1279523, member: 140"] [SIZE=14][B]Zupa z fenkuła i naci selera[/B][/SIZE] [ATTACH=full]72623[/ATTACH] 1 łyżka oliwy z oliwek 2 cebule pokrojone w półplasterki 2 fenkuły pokrojone byle jak ale drobno 500 g selera naciowego pokrojonego w plasterki 1 l bulionu z warzyw 2-4 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę 250 ml jogurtu greckiego łyżeczka pieprzu sól do smaku Spora garść orzechów, pietruszka i zielone końcówki fenkuła do dekoracji 1.Cebulę podsmażamy na oliwie; dodajemy fenkuły i seler i smażymy przez następne 5 minut. Wrzucamy czosnek i zalewamy gorącym bulionem - gotujemy do miękkości (ok 20 minut). 2.Miksujemy zupę na krem, doprawiamy solą i pieprzem. Sciągamy z ognie i dodajemy 150 ml jogurtu. 3.Przed podaniem dekorujemy kleksem jogurtu, posikaną zieleniną i orzechami. Ps1 Zupa jest bardzo aromatyczna i wyrazista w smaku. Strzałem w dziesiątkę jest dodanie do niej orzechów. Ps2 Efektem ubocznym są wspaniale pachnące ręce przez następne kilka godzin. Ps3 Przepis pochodzi z [URL="http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2006/02/festiwal-zup-czesc-i-zupa-z-fenkula-i.html"]http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2006/...-fenkula-i.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z fenkuła i naci selera
Top
Bottom