Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
ZUPA Z JADALNYCH KASZTANÓW - Puchatkowy przepis
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kamila" data-source="post: 202003" data-attributes="member: 8"><p>ZUPA Z JADALNYCH KASZTANÓW. </p><p>300 g kasztanów (może być przecier z puszki), 200 ml bulionu warzywnego, 80 g selera, 200 ml słodkiej śmietanki 36%, 40 - 50 g mrożonego masła w kostkach, świeżo starta gałka muszkatołowa, cukier, sól, ćwiarteczka ząbka czosnku, pieprz prosto z młynka. </p><p>Kasztany podpiec przez 8 min. wkładając je ułożone luźno na blasze do rozgrzanego do 220 stopni pieca. Skorupkę naciąć na krzyż ostrym nożem po sfałdowanej stronie. Obierać jeszcze ciepłe. </p><p>Bulion zagotować w rondlu. Wrzucić kasztany i seler. Gotować 15 min na nie za dużym ogniu. Kasztany zmiksować ze 100 ml zupy i 150 ml śmietanki. Kolejno dolać tyle pozostałego bulionu, aby uzyskać kremową konsystencję. Miksować stopniowo dodając mrożone masło. Doprawić gałką, solą, cukrem, pieprzem i czosnkiem. Pozostałą śmietankę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z zupą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kamila, post: 202003, member: 8"] ZUPA Z JADALNYCH KASZTANÓW. 300 g kasztanów (może być przecier z puszki), 200 ml bulionu warzywnego, 80 g selera, 200 ml słodkiej śmietanki 36%, 40 - 50 g mrożonego masła w kostkach, świeżo starta gałka muszkatołowa, cukier, sól, ćwiarteczka ząbka czosnku, pieprz prosto z młynka. Kasztany podpiec przez 8 min. wkładając je ułożone luźno na blasze do rozgrzanego do 220 stopni pieca. Skorupkę naciąć na krzyż ostrym nożem po sfałdowanej stronie. Obierać jeszcze ciepłe. Bulion zagotować w rondlu. Wrzucić kasztany i seler. Gotować 15 min na nie za dużym ogniu. Kasztany zmiksować ze 100 ml zupy i 150 ml śmietanki. Kolejno dolać tyle pozostałego bulionu, aby uzyskać kremową konsystencję. Miksować stopniowo dodając mrożone masło. Doprawić gałką, solą, cukrem, pieprzem i czosnkiem. Pozostałą śmietankę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z zupą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
ZUPA Z JADALNYCH KASZTANÓW - Puchatkowy przepis
Top
Bottom