Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z kapusty pekińskiej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 32599" data-attributes="member: 90"><p>średnej wielkości kapusta pekińska</p><p>marchew, pietruszka, kawałek selera, por</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>kilka ziemniaków</p><p>2-3 łyżki koncentratu pomidorowego</p><p>olej do smażenia</p><p>zielona pietruszka</p><p>ew. śmietana</p><p>sól, pieprz, ew. kostak bulionowa</p><p></p><p>Kapustę poszatkować.</p><p>Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę lub starte na grubej tarce warzywa oraz czosnek.</p><p>Przełożyć do garnka z wodą i kostką bulionową, dodać ziemniaki i grubsze części kapusty. Gotować ok. 20-30 minut. Pod koniec gotowania wrzucić resztę kapusty, jak już będzie wszystko miękkie, dołożyć koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem, wsypać zieleninę. Można zabielić śmietaną.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 32599, member: 90"] średnej wielkości kapusta pekińska marchew, pietruszka, kawałek selera, por 2 ząbki czosnku kilka ziemniaków 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego olej do smażenia zielona pietruszka ew. śmietana sól, pieprz, ew. kostak bulionowa Kapustę poszatkować. Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę lub starte na grubej tarce warzywa oraz czosnek. Przełożyć do garnka z wodą i kostką bulionową, dodać ziemniaki i grubsze części kapusty. Gotować ok. 20-30 minut. Pod koniec gotowania wrzucić resztę kapusty, jak już będzie wszystko miękkie, dołożyć koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem, wsypać zieleninę. Można zabielić śmietaną. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z kapusty pekińskiej
Top
Bottom