Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Zupa z makaronem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pela" data-source="post: 969621" data-attributes="member: 12418"><p><strong>Składniki:</strong></p><p>- 5 dkg makaronu sojowego (lub ryżowego)</p><p>- 2/3 szklanki rosołu z kury</p><p>- 4 szklanki wody</p><p>- 1 łyżeczka soli</p><p>- 10 dkg mielonej wieprzowiny</p><p>- 1 łyżka posiekanego szczypiorku</p><p>- ćwierć łyżeczki pieprzu</p><p>- łyżeczka oleju sezamowego</p><p>Ja dodałam jeszcze trochę sosu sojowego i sosu chili.</p><p></p><p>Makaron przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu.</p><p>Rosół i wodę wlać do garnka, posolić, zagotować.</p><p>Włożyć makaron, doprowadzić do wrzenia, gotować przez minutę na średnim ogniu.</p><p>Włożyć mięso, gotować 1-2 minuty, dodać szczypiorek i zestawić z ognia.</p><p>Wlać olej, doprawić solą i pieprzem.</p><p>Podawać na gorąco z ryżem ugotowanym na sypko lub smażonym.</p><p></p><p>[ATTACH=full]51992[/ATTACH]</p><p></p><p>Źródło przepisu: K. Pospieszyńska &quot;Kuchnia chińska. Wydawnictwo specjalne KONTYNENTÓW&quot; 1984</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pela, post: 969621, member: 12418"] [B]Składniki:[/B] - 5 dkg makaronu sojowego (lub ryżowego) - 2/3 szklanki rosołu z kury - 4 szklanki wody - 1 łyżeczka soli - 10 dkg mielonej wieprzowiny - 1 łyżka posiekanego szczypiorku - ćwierć łyżeczki pieprzu - łyżeczka oleju sezamowego Ja dodałam jeszcze trochę sosu sojowego i sosu chili. Makaron przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Rosół i wodę wlać do garnka, posolić, zagotować. Włożyć makaron, doprowadzić do wrzenia, gotować przez minutę na średnim ogniu. Włożyć mięso, gotować 1-2 minuty, dodać szczypiorek i zestawić z ognia. Wlać olej, doprawić solą i pieprzem. Podawać na gorąco z ryżem ugotowanym na sypko lub smażonym. [ATTACH=full]51992[/ATTACH] Źródło przepisu: K. Pospieszyńska "Kuchnia chińska. Wydawnictwo specjalne KONTYNENTÓW" 1984 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Zupa z makaronem*
Top
Bottom