Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z mangold czyli boćwiny/buraka naciowego
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1466331" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Zupa z mangold</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]85317[/ATTACH]</p><p></p><p>600 g mangold</p><p>100 g cebuli</p><p>1 chilli</p><p>30 g masła</p><p>1 l bulionu</p><p>400 ml mleczka kokosowego</p><p>1 łyżeczka kurkumy </p><p>odrobina pieprzu cayenne</p><p>sól</p><p></p><p>1.Z umytych liści mangold wykrawamy łodygi.</p><p>2.Łodygi kroimy w kostkę albo w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Z chilli pozbywamy się pestek i kroimy w kostkę. Liście mangold kroimy w dużą kostkę (2 - 3 cm)</p><p>3.Rozpuszczamy masło, w którym dusimy pokrojone łodygi, cebulę i chilli (4-5 minut). Dodajemy bulion i gotujemy na małym ogniu. po 10 minutach dodajemy liście mangold i dusimy przez następne 10 minut. Na koniec dodajemy przyprawy i mleczko kokosowe oraz do smaku solimy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1466331, member: 140"] [SIZE=14][B]Zupa z mangold[/B][/SIZE] [ATTACH=full]85317[/ATTACH] 600 g mangold 100 g cebuli 1 chilli 30 g masła 1 l bulionu 400 ml mleczka kokosowego 1 łyżeczka kurkumy odrobina pieprzu cayenne sól 1.Z umytych liści mangold wykrawamy łodygi. 2.Łodygi kroimy w kostkę albo w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Z chilli pozbywamy się pestek i kroimy w kostkę. Liście mangold kroimy w dużą kostkę (2 - 3 cm) 3.Rozpuszczamy masło, w którym dusimy pokrojone łodygi, cebulę i chilli (4-5 minut). Dodajemy bulion i gotujemy na małym ogniu. po 10 minutach dodajemy liście mangold i dusimy przez następne 10 minut. Na koniec dodajemy przyprawy i mleczko kokosowe oraz do smaku solimy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z mangold czyli boćwiny/buraka naciowego
Top
Bottom