- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
250 g kurzej piersi.
mini kukurydze - kilka sztuk
pieczarki - kilka sztuk
brokuły - nie za dużo
bulion drobiowy - około litra trawa cytrynowa - 2 sztuki
mleko kokosowe - puszka niesłodzonego
papryczka chilli
sok z limonki
pierś pokroić w sporą kostkę i obgotować w posolonej wodzie
kukurydze pokroić w spore plastry
pieczarki pokroić w "kostkę"
brokuły podzielić na różyczki
Zagotować rosół z trawą cytrynową (można pokroić na mniejsze kawałki -- i trak się ją potem wyjmuje), wlać mleko kokosowe (ja daję niecałą puszkę niesłodzonego), wrzucić papryczkę/ Zagotować. Dodać brokuły, pieczarki , kukurydzę i mięso.
Gotować parę minut, posolić, zdjąć z ognia, dodać brokuły, pieczarki , kukurydzę i mięso.
Gotować parę minut, posolić, zdjąć z ognia, dodać sok z limonki. Jeść
Można posypać płatkami migdałów
ps. bez mięsa też jest smaczna
mini kukurydze - kilka sztuk
pieczarki - kilka sztuk
brokuły - nie za dużo
bulion drobiowy - około litra trawa cytrynowa - 2 sztuki
mleko kokosowe - puszka niesłodzonego
papryczka chilli
sok z limonki
pierś pokroić w sporą kostkę i obgotować w posolonej wodzie
kukurydze pokroić w spore plastry
pieczarki pokroić w "kostkę"
brokuły podzielić na różyczki
Zagotować rosół z trawą cytrynową (można pokroić na mniejsze kawałki -- i trak się ją potem wyjmuje), wlać mleko kokosowe (ja daję niecałą puszkę niesłodzonego), wrzucić papryczkę/ Zagotować. Dodać brokuły, pieczarki , kukurydzę i mięso.
Gotować parę minut, posolić, zdjąć z ognia, dodać brokuły, pieczarki , kukurydzę i mięso.
Gotować parę minut, posolić, zdjąć z ognia, dodać sok z limonki. Jeść
Można posypać płatkami migdałów
ps. bez mięsa też jest smaczna