- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
ZUPA Z PAPRYKI I KWAśNEJ KAPUSTY
2 czerwone papryki (400g)
200g. cebuli
200g. kwaśnej kapusty
2 łyżek oleju
1l. rosołu
1łyżka mąki kartoflanej
125 ml smietany
sól
1-2 łyżek białego wina
1.Paprykę kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w kostkę. Kiszoną kapustę lekko odciskamy i ewentualnie kroimy.
2.Cebulkę na złoto smażymy, dodajemy kiszoną kapustę parę łyżek rosołu i dusimy przez 10 minut. Na koniec dodajemy paprykę i to wszysto jeszcze trzymamy na ogniu przez 5 minut.
3.Do gorącego rosołu dodajemy uduszoną kapustę. W międzyczasie mieszamy śmietamę z mąką kartoflaną, którą dodajemy do zupy. Na koniec wlewamy wino. Gotujemy na małym ogniu przez 5 minut.
2 czerwone papryki (400g)
200g. cebuli
200g. kwaśnej kapusty
2 łyżek oleju
1l. rosołu
1łyżka mąki kartoflanej
125 ml smietany
sól
1-2 łyżek białego wina
1.Paprykę kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w kostkę. Kiszoną kapustę lekko odciskamy i ewentualnie kroimy.
2.Cebulkę na złoto smażymy, dodajemy kiszoną kapustę parę łyżek rosołu i dusimy przez 10 minut. Na koniec dodajemy paprykę i to wszysto jeszcze trzymamy na ogniu przez 5 minut.
3.Do gorącego rosołu dodajemy uduszoną kapustę. W międzyczasie mieszamy śmietamę z mąką kartoflaną, którą dodajemy do zupy. Na koniec wlewamy wino. Gotujemy na małym ogniu przez 5 minut.



Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: