Zupa z papryki i kwaśnej kapusty

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
ZUPA Z PAPRYKI I KWAśNEJ KAPUSTY

2 czerwone papryki (400g)
200g. cebuli
200g. kwaśnej kapusty
2 łyżek oleju
1l. rosołu
1łyżka mąki kartoflanej
125 ml smietany
sól
1-2 łyżek białego wina

1.Paprykę kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w kostkę. Kiszoną kapustę lekko odciskamy i ewentualnie kroimy.
2.Cebulkę na złoto smażymy, dodajemy kiszoną kapustę parę łyżek rosołu i dusimy przez 10 minut. Na koniec dodajemy paprykę i to wszysto jeszcze trzymamy na ogniu przez 5 minut.
3.Do gorącego rosołu dodajemy uduszoną kapustę. W międzyczasie mieszamy śmietamę z mąką kartoflaną, którą dodajemy do zupy. Na koniec wlewamy wino. Gotujemy na małym ogniu przez 5 minut.

Zupa_z_papryka_i_kwasna_kapusta_kopia.jpg
mniam.gif
smacznego.gif
 

Załączniki

  • Zupa_z_papryka_i_kwasna_kapusta_kopia.jpg
    Zupa_z_papryka_i_kwasna_kapusta_kopia.jpg
    115.6 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy