Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z pieczarkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 946804" data-attributes="member: 4258"><p>[ATTACH=full]49764[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p>* 250 g pieczarek</p><p>* 1 marchewka (średniej wielkości)</p><p>* kawałek selera</p><p>* kawałek pora (ok. 10 cm pora z jego środkowej części, takiej już lekko zielonej)</p><p>* natka pietruszki</p><p>* koperek</p><p>* sól, pieprz do smaku</p><p>* wywar z mięsa ok. 2,5 litra (najsmaczniejszy jest z kostek od schabu)</p><p>* 2 - 3 łyżki masła</p><p>* 1 łyżka mąki</p><p>* ok. 100 ml śmietanki (może być i kwaśna śmietana)</p><p>* ziemniaki 5-6 sztuk ( nieduże)</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p></p><p>Wywar mięsny zagotować. Warzywa obrać. Marchewkę i pora pokroić na półplasterki, selera w zapałkę. 1 łyżkę masła rozpuścić na patelni i wrzucić pokrojone jarzyny. Lekko podsmażyć przez ok. 5 minut, a następnie dolać 2-3 łyżki wywaru, dusić pod przykryciem ok. 10-15 minut, a następnie dodać do gotującego się wywaru.</p><p>Pieczarki pokroić na plasterki lub półplasterki, jeżeli są większe. Rozgrzać na patelni kolejną łyżkę masła i wrzucić nań pieczarki. Lekko posolić i popieprzyć. Dusić ok. 10 minut, pilnując aby się nie zrumieniły. W razie potrzeby, podlać odrobiną wywaru. Dodać do gotującego się wywaru z jarzynami.</p><p>Dodać również ziemniaki pokrojone w kostkę. </p><p>Teraz dodać posiekaną natkę pietruszki (sporo) i posiekany koperek.</p><p>Jak ziemniaki już będą miękkie, całość możemy podprawić mąką wymieszaną ze śmietaną.</p><p></p><p>[ATTACH=full]49766[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 946804, member: 4258"] [ATTACH=full]49764[/ATTACH] [B]Składniki:[/B] * 250 g pieczarek * 1 marchewka (średniej wielkości) * kawałek selera * kawałek pora (ok. 10 cm pora z jego środkowej części, takiej już lekko zielonej) * natka pietruszki * koperek * sól, pieprz do smaku * wywar z mięsa ok. 2,5 litra (najsmaczniejszy jest z kostek od schabu) * 2 - 3 łyżki masła * 1 łyżka mąki * ok. 100 ml śmietanki (może być i kwaśna śmietana) * ziemniaki 5-6 sztuk ( nieduże) [B]Wykonanie:[/B] Wywar mięsny zagotować. Warzywa obrać. Marchewkę i pora pokroić na półplasterki, selera w zapałkę. 1 łyżkę masła rozpuścić na patelni i wrzucić pokrojone jarzyny. Lekko podsmażyć przez ok. 5 minut, a następnie dolać 2-3 łyżki wywaru, dusić pod przykryciem ok. 10-15 minut, a następnie dodać do gotującego się wywaru. Pieczarki pokroić na plasterki lub półplasterki, jeżeli są większe. Rozgrzać na patelni kolejną łyżkę masła i wrzucić nań pieczarki. Lekko posolić i popieprzyć. Dusić ok. 10 minut, pilnując aby się nie zrumieniły. W razie potrzeby, podlać odrobiną wywaru. Dodać do gotującego się wywaru z jarzynami. Dodać również ziemniaki pokrojone w kostkę. Teraz dodać posiekaną natkę pietruszki (sporo) i posiekany koperek. Jak ziemniaki już będą miękkie, całość możemy podprawić mąką wymieszaną ze śmietaną. [ATTACH=full]49766[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z pieczarkami
Top
Bottom