Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
zupa z pieczonych papryk
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="pieczoka" data-source="post: 752693" data-attributes="member: 10494"><p>Smak warzyw po upieczeniu zyskuje na intensywności i słodyczy.</p><p></p><p>Potrzebujesz:</p><p>> 2 czerwone papryki</p><p>> 2 żółte papryki</p><p>> 2 marchewki</p><p>> cebule</p><p>> pietruszkę</p><p>> seler</p><p>> 4 ząbki czosnku</p><p>> pora</p><p>> ok. półtorej litra wywaru warzywnego</p><p>> oliwę</p><p></p><p>Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Warzywa myjemy, papryki kroimy na ćwiartki i usuwamy pestki, marchewkę, pietruszkę obieramy i kroimy wzdłuż, tak samo pora, cebule w skórce kroimy w ćwierć, selera na średniej wielkości kawałki, czosnku nie obieramy, można go trochę rozgnieść . Wszystkie warzywa układamy na natłuszczonej oliwą blasze i skrapiamy ową oliwa też. Piec przez 35 do 45 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika ząbki czosnku wyrzucamy, ściągamy skórkę z cebuli, jeżeli skórka na paprykach zrobi się ciemna można ją z łatwością ściągnąć. Wszystko miksujemy na gładką masę, łączymy z wywarem warzywnym i gotujemy chwilę. Posypać natką pietruszki bądź świeżą kolendrą.</p><p> [ATTACH=full]32660[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pieczoka, post: 752693, member: 10494"] Smak warzyw po upieczeniu zyskuje na intensywności i słodyczy. Potrzebujesz: > 2 czerwone papryki > 2 żółte papryki > 2 marchewki > cebule > pietruszkę > seler > 4 ząbki czosnku > pora > ok. półtorej litra wywaru warzywnego > oliwę Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Warzywa myjemy, papryki kroimy na ćwiartki i usuwamy pestki, marchewkę, pietruszkę obieramy i kroimy wzdłuż, tak samo pora, cebule w skórce kroimy w ćwierć, selera na średniej wielkości kawałki, czosnku nie obieramy, można go trochę rozgnieść . Wszystkie warzywa układamy na natłuszczonej oliwą blasze i skrapiamy ową oliwa też. Piec przez 35 do 45 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika ząbki czosnku wyrzucamy, ściągamy skórkę z cebuli, jeżeli skórka na paprykach zrobi się ciemna można ją z łatwością ściągnąć. Wszystko miksujemy na gładką masę, łączymy z wywarem warzywnym i gotujemy chwilę. Posypać natką pietruszki bądź świeżą kolendrą. [ATTACH=full]32660[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
zupa z pieczonych papryk
Top
Bottom