Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z pieczonych pomidorów z pieczonym czosnkiem i rozmarynem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 1470216" data-attributes="member: 2755"><p>1 kg pomidorów (o dużej ilości miąższu)</p><p>4 duże ząbki czosnku, nieobrane, z odkrojoną twardą końcówką</p><p>2 gałązki świeżego rozmarynu</p><p>900 ml bulionu (warzywnego lub drobiowego)</p><p>oliwa</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Pokrojone w ósemki pomidory, rozmaryn oraz ząbki czosnku układamy w brytfance. Oprószamy całość solą i pieprzem, skrapiamy oliwą (2-3 łyżki). Pieczemy przez 35 minut w piekarniku (180 stopni). W połowie czasu mieszamy pomidory w brytfance.</p><p></p><p>Gałązki rozmarynu wyrzucamy, ząbki czosnku wyjmujemy i wyciskamy je z łupinek. Pomidory, soki z pieczenia oraz czosnek przecieramy (w przecieraku lub przez sito).</p><p></p><p>Przetarte pomidory i czosnek zagotowujemy i gotujemy 2-3 minuty. Następnie dodajemy gorący bulion, gotujemy przez 5 minut. Doprawiamy do smaku solą. Podajemy wraz z drobnym makaronem lub ryżem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]85605[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 1470216, member: 2755"] 1 kg pomidorów (o dużej ilości miąższu) 4 duże ząbki czosnku, nieobrane, z odkrojoną twardą końcówką 2 gałązki świeżego rozmarynu 900 ml bulionu (warzywnego lub drobiowego) oliwa sól, pieprz Pokrojone w ósemki pomidory, rozmaryn oraz ząbki czosnku układamy w brytfance. Oprószamy całość solą i pieprzem, skrapiamy oliwą (2-3 łyżki). Pieczemy przez 35 minut w piekarniku (180 stopni). W połowie czasu mieszamy pomidory w brytfance. Gałązki rozmarynu wyrzucamy, ząbki czosnku wyjmujemy i wyciskamy je z łupinek. Pomidory, soki z pieczenia oraz czosnek przecieramy (w przecieraku lub przez sito). Przetarte pomidory i czosnek zagotowujemy i gotujemy 2-3 minuty. Następnie dodajemy gorący bulion, gotujemy przez 5 minut. Doprawiamy do smaku solą. Podajemy wraz z drobnym makaronem lub ryżem. [ATTACH=full]85605[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z pieczonych pomidorów z pieczonym czosnkiem i rozmarynem
Top
Bottom