Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Zupa z pistou
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 1440919" data-attributes="member: 422"><p>W książce 'Kuchnia śródziemnomorska' Anne White znalazłam nieco inną wersję:</p><p>2 młode marchewki</p><p>2 ziemniaki (wzięłam też młode)</p><p>200 g świeżego młodego zielonego groszku w strąkach</p><p>200 g fasolki szparagowej</p><p>młoda cukinia</p><p>cebula</p><p>pomidor</p><p>oliwa</p><p>bouquet garni</p><p>czosnek</p><p>drobny makaron</p><p>parmezan - nie dodałam, bo nie lubię</p><p></p><p>Wykonanie podobne jest do wersji, którą podała Joanna. </p><p></p><p>Sos pistou jest nieco inny: bazylia, czosnek, oliwa (w książce podano, ze owocowa, ale nie widziałam jeszcze takiej, użyłam zwykłej oliwy z oliwek), sól i pieprz.</p><p></p><p>Zupa bardzo dobra, lekka, na pewno do powtórzenia. </p><p>wywar z warzyw</p><p>parmezan</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 1440919, member: 422"] W książce 'Kuchnia śródziemnomorska' Anne White znalazłam nieco inną wersję: 2 młode marchewki 2 ziemniaki (wzięłam też młode) 200 g świeżego młodego zielonego groszku w strąkach 200 g fasolki szparagowej młoda cukinia cebula pomidor oliwa bouquet garni czosnek drobny makaron parmezan - nie dodałam, bo nie lubię Wykonanie podobne jest do wersji, którą podała Joanna. Sos pistou jest nieco inny: bazylia, czosnek, oliwa (w książce podano, ze owocowa, ale nie widziałam jeszcze takiej, użyłam zwykłej oliwy z oliwek), sól i pieprz. Zupa bardzo dobra, lekka, na pewno do powtórzenia. wywar z warzyw parmezan [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Zupa z pistou
Top
Bottom