- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Zupa z rzodkiewek i sera typu philadelphia
Zuppa di scamorza e ravanello
3 pęczki rzodkiewek
200 g sera philadelphia z ziołami
250 ml rosołu
500 ml mleka
1 łyżeczkę miodu
Sól i pieprz
Listki bazyli
1.2 rzodkiewki kroimy w cienkie paski, a resztę drobno siekamy.
2.Posiekane rzodkiewki wraz z serem, mlekiem, rosołem i miodem gotujemy ( 3 minuty). Krótko miksujemy ( powinny zostać odrobinki warzywa). Solimy i pieprzymy.
3.Wlewamy do talerzy i dekorujemy bazylią i krążkami rzodkiewek.
Ps1 Przepis na 4 osoby
Ps2 Pochodzi z czasopisma So isst Italien 2011/4.
Zuppa di scamorza e ravanello

3 pęczki rzodkiewek
200 g sera philadelphia z ziołami
250 ml rosołu
500 ml mleka
1 łyżeczkę miodu
Sól i pieprz
Listki bazyli
1.2 rzodkiewki kroimy w cienkie paski, a resztę drobno siekamy.
2.Posiekane rzodkiewki wraz z serem, mlekiem, rosołem i miodem gotujemy ( 3 minuty). Krótko miksujemy ( powinny zostać odrobinki warzywa). Solimy i pieprzymy.
3.Wlewamy do talerzy i dekorujemy bazylią i krążkami rzodkiewek.
Ps1 Przepis na 4 osoby
Ps2 Pochodzi z czasopisma So isst Italien 2011/4.