Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z selera naciowego
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 104303" data-attributes="member: 151"><p>Pokroić 1 dużą cebulę w piórka,3 ząbki czosnku w plasterki i obsmażyć na maśle </p><p>lub oleju.Dodać pokrojony w plasterki 1 spory seler naciowy zachowując listki </p><p>ze środka na później.Wszystko przesmażyć chwilę i zalać bulionem(ok.1,5litra) </p><p>dodając 3 łyżki koncentratu pomidorowego lub też jak kto woli 1 puszkę </p><p>pomidorów w zalewie.Doprawić pieprzem i ew.solą i gotować aż seler będzie </p><p>miękki ale chrupiący.Teraz można ale nie trzeba zaprawić 1/2 szklanką śmietany </p><p>18% wymieszanej z łyżką mąki i przegotować.Na talerzu posypać posiekanymi </p><p>wcześniej odłożonymi świeżymi listkami selera.Można w wersji mięsnej dodać do </p><p>tej zupy trochę boczku czy też jakiejś wędliny wędzonej ale bez tego też </p><p>smakuje dobrze.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 104303, member: 151"] Pokroić 1 dużą cebulę w piórka,3 ząbki czosnku w plasterki i obsmażyć na maśle lub oleju.Dodać pokrojony w plasterki 1 spory seler naciowy zachowując listki ze środka na później.Wszystko przesmażyć chwilę i zalać bulionem(ok.1,5litra) dodając 3 łyżki koncentratu pomidorowego lub też jak kto woli 1 puszkę pomidorów w zalewie.Doprawić pieprzem i ew.solą i gotować aż seler będzie miękki ale chrupiący.Teraz można ale nie trzeba zaprawić 1/2 szklanką śmietany 18% wymieszanej z łyżką mąki i przegotować.Na talerzu posypać posiekanymi wcześniej odłożonymi świeżymi listkami selera.Można w wersji mięsnej dodać do tej zupy trochę boczku czy też jakiejś wędliny wędzonej ale bez tego też smakuje dobrze. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z selera naciowego
Top
Bottom