- Wrz 14, 2007
- 607
- 0
- 16
Składniki:
1 duża cebula
1 marchewka
2 średnie ziemniaki
ok 150g soczewicy czerwonej
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2l bulionu
1-2 ząbki czosnku
1 łyżeczka przyprawy chili albo kawałek drobno pokrojonej papryczki chili
sól i pieprz
Wykonanie:
Na niewielkiej ilości oliwy podsmazyć pokrojoną w kostke cebule, dodać pokrojoną w kostkę marchewke i ziemniaki, chwilę poddusić razem i zalać gorącym bulionem. Dodać soczewicę, koncentrat i gotować do miękkości warzyw i gestej konssystencji zupy (20-30 min). Pod koniec gotowania dodać wyciśnięte ząbki czosnku, chili, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!
1 duża cebula
1 marchewka
2 średnie ziemniaki
ok 150g soczewicy czerwonej
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2l bulionu
1-2 ząbki czosnku
1 łyżeczka przyprawy chili albo kawałek drobno pokrojonej papryczki chili
sól i pieprz
Wykonanie:
Na niewielkiej ilości oliwy podsmazyć pokrojoną w kostke cebule, dodać pokrojoną w kostkę marchewke i ziemniaki, chwilę poddusić razem i zalać gorącym bulionem. Dodać soczewicę, koncentrat i gotować do miękkości warzyw i gestej konssystencji zupy (20-30 min). Pod koniec gotowania dodać wyciśnięte ząbki czosnku, chili, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!