Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z soczewicą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="margarett" data-source="post: 1389452" data-attributes="member: 5388"><p>Składniki:</p><p>1 duża cebula </p><p>1 marchewka</p><p>2 średnie ziemniaki </p><p>ok 150g soczewicy czerwonej </p><p>2 łyżeczki koncentratu pomidorowego</p><p>2l bulionu </p><p>1-2 ząbki czosnku </p><p>1 łyżeczka przyprawy chili albo kawałek drobno pokrojonej papryczki chili </p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>Wykonanie: </p><p>Na niewielkiej ilości oliwy podsmazyć pokrojoną w kostke cebule, dodać pokrojoną w kostkę marchewke i ziemniaki, chwilę poddusić razem i zalać gorącym bulionem. Dodać soczewicę, koncentrat i gotować do miękkości warzyw i gestej konssystencji zupy (20-30 min). Pod koniec gotowania dodać wyciśnięte ząbki czosnku, chili, doprawić do smaku solą i pieprzem. </p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="margarett, post: 1389452, member: 5388"] Składniki: 1 duża cebula 1 marchewka 2 średnie ziemniaki ok 150g soczewicy czerwonej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2l bulionu 1-2 ząbki czosnku 1 łyżeczka przyprawy chili albo kawałek drobno pokrojonej papryczki chili sól i pieprz Wykonanie: Na niewielkiej ilości oliwy podsmazyć pokrojoną w kostke cebule, dodać pokrojoną w kostkę marchewke i ziemniaki, chwilę poddusić razem i zalać gorącym bulionem. Dodać soczewicę, koncentrat i gotować do miękkości warzyw i gestej konssystencji zupy (20-30 min). Pod koniec gotowania dodać wyciśnięte ząbki czosnku, chili, doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z soczewicą
Top
Bottom