Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z soczewicy i jabłek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="MagdazMediolanu" data-source="post: 30408" data-attributes="member: 206"><p>100 gr. soczewicy suchej, tej szaro-zielonej (może być też czerwona)</p><p>1 jablko zielone typu Granny Smith lub podobne byle bylo kwaskowe</p><p>4 dojrzale pomidory</p><p>1 marchew</p><p>1 galazka selera naciowego</p><p>1 cebula</p><p>1 lisc laurowy</p><p>1 litr bulionu jarzynowego z kostki</p><p>6 lyzek oliwy z oliwek extra vergine</p><p>sol</p><p>2 lyzki otreb</p><p></p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Namoczyc soczewice w letniej wodzie na dwie godziny. Wyrzucic ziarna, ktore wyplyna na powierzchnie. Odcedzic.</p><p>Posiekac drobno marchew, seler i cebule. Jarzyny podsmazyc chwile na oliwie. Kiedy cebula stanie sie przezroczysta dodac soczewice i chwilke smazyc mieszajac.</p><p>Pomidory sparzyc wrzatkiem, obrac, wyeliminowac sok i pestki, reszte pokroic w kostke. Dodac do soczewicy i zalac bulionem.</p><p>posolic, dodac lisc laurowy i gotowac okolo godziny.</p><p>Na samym koncu gotowania dodac obrane i pokrojone w cienkie plasterki jablko i otreby.</p><p>Podawac na goraco, a jeszcze lepiej odgrzana na drugi dzien.</p><p></p><p>MzM</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MagdazMediolanu, post: 30408, member: 206"] 100 gr. soczewicy suchej, tej szaro-zielonej (może być też czerwona) 1 jablko zielone typu Granny Smith lub podobne byle bylo kwaskowe 4 dojrzale pomidory 1 marchew 1 galazka selera naciowego 1 cebula 1 lisc laurowy 1 litr bulionu jarzynowego z kostki 6 lyzek oliwy z oliwek extra vergine sol 2 lyzki otreb sposób przygotowania Namoczyc soczewice w letniej wodzie na dwie godziny. Wyrzucic ziarna, ktore wyplyna na powierzchnie. Odcedzic. Posiekac drobno marchew, seler i cebule. Jarzyny podsmazyc chwile na oliwie. Kiedy cebula stanie sie przezroczysta dodac soczewice i chwilke smazyc mieszajac. Pomidory sparzyc wrzatkiem, obrac, wyeliminowac sok i pestki, reszte pokroic w kostke. Dodac do soczewicy i zalac bulionem. posolic, dodac lisc laurowy i gotowac okolo godziny. Na samym koncu gotowania dodac obrane i pokrojone w cienkie plasterki jablko i otreby. Podawac na goraco, a jeszcze lepiej odgrzana na drugi dzien. MzM [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa z soczewicy i jabłek
Top
Bottom