- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Zupa z zielonych szparagów z kalarepką, z dodatkiem ziemniaków i liści z kalarepy
1 pęczek zielonych szparagów,
1 kalarepa
1 marchew
2 ziemniaki
śmietana
sól,pieprz
gałązka lubczyku
-Obrane szparagi pokroić,zalać niewielką ilością wody,ugotować
-kalarepę obrać, pokroić i ugotować do miękkości
-połączyć szparagi z kalarepą,zmiksować
-jeśli zachodzi konieczność,dolać wody i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew
-pod koniec gotowania dołożyć pokrojone liście kalarepy
-posolić,popieprzyć do smaku.

1 pęczek zielonych szparagów,
1 kalarepa
1 marchew
2 ziemniaki
śmietana
sól,pieprz
gałązka lubczyku
-Obrane szparagi pokroić,zalać niewielką ilością wody,ugotować
-kalarepę obrać, pokroić i ugotować do miękkości
-połączyć szparagi z kalarepą,zmiksować
-jeśli zachodzi konieczność,dolać wody i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew
-pod koniec gotowania dołożyć pokrojone liście kalarepy
-posolić,popieprzyć do smaku.