Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa ze słodkiej papryki i chili
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sylwia18" data-source="post: 584482" data-attributes="member: 778"><p><strong>Zupa ze słodkiej papryki i chili</strong></p><p></p><p>Składniki</p><p>-225 gram czerwonej papryki, wypestkowanej i pokrojonej w plasterki</p><p>-1 cebula, pokrojona w plasterki</p><p>-2 ząbki czosnku, rozgniecione</p><p>-1 zielone chili, posiekane</p><p>-1 &#189; szklanki rozgniecionych pomidorów</p><p>-2 &#189; szklanki wywaru z warzyw</p><p>-2 łyżki stołowe posiekanej bazylii</p><p>-listki bazylii, do przybrania</p><p></p><p>1.Do dużego garnka wrzucić paprykę, cebulę, czosnek i chili. Dodać rozgniecione pomidory i wywar warzywny, doprowadzić do wrzenia, mieszając. </p><p>2.Zmniejszyć ogień i gotować 20 minut, aż papryka będzie miękka. Odcedzić, warzywa i wywar zostawić oddzielnie. </p><p>3.Łyżką przecisnąć warzywa przez cedzak lub zmiksować je w robocie kuchennym na gładką masę.</p><p>4.Przełożyć puree z warzyw do garnka z wywarem. Dodać bazylię i podgrzewać. Przybrać zupę świeżymi listkami bazylii i podawać natychmiast.</p><p></p><p>Wariant: Powyższa zupa jest również pyszna podawana na zimno z zawijasem z 2/3 szklanki jogurtu naturalnego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sylwia18, post: 584482, member: 778"] [B]Zupa ze słodkiej papryki i chili[/B] Składniki -225 gram czerwonej papryki, wypestkowanej i pokrojonej w plasterki -1 cebula, pokrojona w plasterki -2 ząbki czosnku, rozgniecione -1 zielone chili, posiekane -1 ½ szklanki rozgniecionych pomidorów -2 ½ szklanki wywaru z warzyw -2 łyżki stołowe posiekanej bazylii -listki bazylii, do przybrania 1.Do dużego garnka wrzucić paprykę, cebulę, czosnek i chili. Dodać rozgniecione pomidory i wywar warzywny, doprowadzić do wrzenia, mieszając. 2.Zmniejszyć ogień i gotować 20 minut, aż papryka będzie miękka. Odcedzić, warzywa i wywar zostawić oddzielnie. 3.Łyżką przecisnąć warzywa przez cedzak lub zmiksować je w robocie kuchennym na gładką masę. 4.Przełożyć puree z warzyw do garnka z wywarem. Dodać bazylię i podgrzewać. Przybrać zupę świeżymi listkami bazylii i podawać natychmiast. Wariant: Powyższa zupa jest również pyszna podawana na zimno z zawijasem z 2/3 szklanki jogurtu naturalnego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa ze słodkiej papryki i chili
Top
Bottom