Zupa ze smażonych pomiorów (mocno pomidorowa)
5 dojrzałych dużych pomidorów
3 ząbki czosnku
1 pietruszka
3 łyżki koncentratu pomidorowego
6 szklanek rosołu bądź bulionu
1/4 szklanki oleju
śmietana do dekoracji
ugotowany makaron bądź ryż – wedle uznania
Pomidory obieramy za skórki i kroimy w drobną kostkę.
Czosnek kroimy w cienkie plsterki
Pietruszkę ścieramy na tartce o bardzo drobnych oczkach.
Pomidory, czosnek, pietruszkę oraz koncentrat pomidorowy smażymy przez 15 minut na oliwie.
Następnie przekładamy to do większego garnka i zalewamy rosołem.
Gotujemy jeszcze 15 minut. Doprawiamy do smaku.
Podajemy z makaronem lub ryżem… udekorowane śmietaną.
5 dojrzałych dużych pomidorów
3 ząbki czosnku
1 pietruszka
3 łyżki koncentratu pomidorowego
6 szklanek rosołu bądź bulionu
1/4 szklanki oleju
śmietana do dekoracji
ugotowany makaron bądź ryż – wedle uznania
Pomidory obieramy za skórki i kroimy w drobną kostkę.
Czosnek kroimy w cienkie plsterki
Pietruszkę ścieramy na tartce o bardzo drobnych oczkach.
Pomidory, czosnek, pietruszkę oraz koncentrat pomidorowy smażymy przez 15 minut na oliwie.
Następnie przekładamy to do większego garnka i zalewamy rosołem.
Gotujemy jeszcze 15 minut. Doprawiamy do smaku.
Podajemy z makaronem lub ryżem… udekorowane śmietaną.
Ostatnią edycję dokonał moderator: