- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Zupa ze świeżego ogórka
1 pietruszka
1 marchewka
1 plaster selera
1 łyżeczka soli
1 litr wody
50 dag świeżych ogórków
1 topiony serek w foliowym opakowaniu
200ml śmietany
2 łyżki maki pszennej
2 łyżeczki suszonego koperku
Gotujemy bulion warzywny z marchewki, pietruszki i selera z dodatkiem soli przez około 20 minut. Wyjmujemy warzywa i dorzucamy ogórek pokrojony w kostkę. Mąkę mieszamy z kilkoma łyżkami zimnej wody i łączymy ze śmietaną. Po 10 min do gotującej sie zupy wlewamy makę połączoną ze smietaną, mieszamy i dorzucamy koper. Po zagotowaniu dodajemy serek i mieszamy, ąz sie rozpuści, a zupa sie zagotuje. Na samym końcu zupe dokładnie miksujemy. Mozna podawać z grzankami lub ziemniakami.
1 pietruszka
1 marchewka
1 plaster selera
1 łyżeczka soli
1 litr wody
50 dag świeżych ogórków
1 topiony serek w foliowym opakowaniu
200ml śmietany
2 łyżki maki pszennej
2 łyżeczki suszonego koperku
Gotujemy bulion warzywny z marchewki, pietruszki i selera z dodatkiem soli przez około 20 minut. Wyjmujemy warzywa i dorzucamy ogórek pokrojony w kostkę. Mąkę mieszamy z kilkoma łyżkami zimnej wody i łączymy ze śmietaną. Po 10 min do gotującej sie zupy wlewamy makę połączoną ze smietaną, mieszamy i dorzucamy koper. Po zagotowaniu dodajemy serek i mieszamy, ąz sie rozpuści, a zupa sie zagotuje. Na samym końcu zupe dokładnie miksujemy. Mozna podawać z grzankami lub ziemniakami.