Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa ze świeżej papryki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 750096" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Przepis dostałam od mojej kuzynki Olgi. A pierwszy raz próbowałam tę zupę u niej w domu. Intensywny czerwony kolor i aromat przypraw tworzą niepowtarzalny smak. Jest na tyle sycąca, że wystarczy podać po niej deser, żeby mieć pełnowartościowy obiad.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Składniki dla 4 osób</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">4 duże czerwone papryki</span></p><p><span style="font-size: 26px">40 dkg filetów z piersi kurczaka</span></p><p><span style="font-size: 26px">4 pomidory</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 cebule</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 marchewki</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 czerwonej papryczki chili bez pestek</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 kostki bulionowe z drobiu</span></p><p><span style="font-size: 26px">3-4 ząbki czosnku</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżki oleju</span></p><p><span style="font-size: 26px">cukier do smaku ( 1 łyżka)</span></p><p><span style="font-size: 26px">sok z cytryny</span></p><p><span style="font-size: 26px">papryka mielona słodka - 1 łyżeczka</span></p><p><span style="font-size: 26px">tymianek - pół łyżeczki</span></p><p><span style="font-size: 26px">natka do posypania</span></p><p><span style="font-size: 26px">sól, pieprz</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Mięso pokroić w niewielką kostkę, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na pół godziny do lodówki.</span></p><p><span style="font-size: 26px">W tym czasie umyć i oczyścić papryki z pestek oraz białych błon, i pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć, ściągnąć z nich skórkę i też pokroić w kostkę. Marchewki oskrobać i pokroić w niewielką kostkę, cebulę drobno posiekać, czosnek zmiażdżyć, a papryczkę chili pokroić w drobne półplasterki.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Mięso wyjąć z lodówki i z posiekaną cebulą podsmażyć na oleju. Razem z rozdrobnionymi warzywami włożyć do garnka, oprószyć mieloną papryką i tymiankiem. Wlać 1,5 l wrzątku, wkruszyć kostki rosołowe, i gotować na niewielkim ogniu godzinę. Doprawić do smaku cukrem,solą i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki i podawać ze świeżą bagietką, kromkami bułki itp. Doskonale prezentuje się w filiżankach.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 750096, member: 10341"] [SIZE=10]Przepis dostałam od mojej kuzynki Olgi. A pierwszy raz próbowałam tę zupę u niej w domu. Intensywny czerwony kolor i aromat przypraw tworzą niepowtarzalny smak. Jest na tyle sycąca, że wystarczy podać po niej deser, żeby mieć pełnowartościowy obiad. [B]Składniki dla 4 osób[/B] 4 duże czerwone papryki 40 dkg filetów z piersi kurczaka 4 pomidory 2 cebule 2 marchewki 1/2 czerwonej papryczki chili bez pestek 2 kostki bulionowe z drobiu 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju cukier do smaku ( 1 łyżka) sok z cytryny papryka mielona słodka - 1 łyżeczka tymianek - pół łyżeczki natka do posypania sól, pieprz Mięso pokroić w niewielką kostkę, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na pół godziny do lodówki. W tym czasie umyć i oczyścić papryki z pestek oraz białych błon, i pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć, ściągnąć z nich skórkę i też pokroić w kostkę. Marchewki oskrobać i pokroić w niewielką kostkę, cebulę drobno posiekać, czosnek zmiażdżyć, a papryczkę chili pokroić w drobne półplasterki. Mięso wyjąć z lodówki i z posiekaną cebulą podsmażyć na oleju. Razem z rozdrobnionymi warzywami włożyć do garnka, oprószyć mieloną papryką i tymiankiem. Wlać 1,5 l wrzątku, wkruszyć kostki rosołowe, i gotować na niewielkim ogniu godzinę. Doprawić do smaku cukrem,solą i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki i podawać ze świeżą bagietką, kromkami bułki itp. Doskonale prezentuje się w filiżankach. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa ze świeżej papryki
Top
Bottom